Разговори с криви хора – представяне

От днес велоклуб „Крива спица“ започва да публикува серия от кратки интервюта с някои от многобройните си членове, чрез които ще се опита да насочи вниманието на българската МТБ общност не само към шарения характер на отделните личности, но и към въпроса какво е да членуваш в един от най-дейните велоклубове и да помагаш за неговите инициативи. По този начин „Крива спица“ всъщност ще хвърлят повече светлина и върху собствената си дейност, с която мнозина сме добре запознати, но пък на други може и да е убягнала. Не на последно място, тези материали може би ще помогнат и на някой „свободен МТБ електрон“ да се закачи към ядрото, което е отговорно за събития като 24-часовия маратон по планинско колоездене, Перпендикулярна вселена, 101 Sерпентини, Перпендикулярчетата, още много други, не толкова известни карания (например от серията „Крива кани“), както и за поддръжката/разчистването на десетки пътеки, защита на МТБ интересите на регионално и национално ниво и много други хубави неща.

За разлика от моя твърде сериозен и официален увод, серията от интервюта на „Крива спица“ са оформени в лекия и забавен стил, характерен за много от хората в клуба и съчетаващ шегата в думите със сериозността на делата. Може да се убедите в това още от анонса на тази медийна инициатива:

През настоящите няколко седмици ще ви запознаем по-отблизо с Крива Спица!
Какво е да си в кюпа? 
Разговори с Криви хора!

Последните години велосипедната общност в своя планински клон расте и се разлиства пред очите ни. Каращите колела сред природата се множат. Заедно с тях се развива пазарът, достъпът до различни марки и продукти. Появяват се нови услуги, създават се, поддържат се велотрасета, предлагат се турове и велошатъли. Израснаха много клубове и приятелски общности, няколко федерации и безчет събития.

В поредица от съвсем импровизирани разговори искаме да ви покажем хората. Зад всичко това има хора. Те са на много места, градове, магазини, сервизи, клубове. Те са с разни разбирания, вкусове, очи, коси и характери. Те са и в нашия клуб „Крива спица“.

Могат ли хората да действат дружно в името на споделеното си хоби и страст? Може ли да има солидарност и доверие сред недефинирано множество от колоездачни хора?

Елате да видим… и борим драките заедно! 

Реклама

Интервютата ще бъдат публикувани всеки понеделник и четвъртък във Facebook страницата на „Крива спица“: https://www.facebook.com/kriva.org. С тяхно съгласие ще ги публикувам и в MTB-BG.com.

Ето и списък с вече публикуваните интервюта:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>