Разговори с криви хора: Ангел Шуманов

Чичо Ангел – Ангел Шуманов – може да “скъса” шортите на много младежи и често го прави по ендуро състезанията. Въпреки че рамката му е дебела, не кара електричка. Да се знае!

Наскоро с Георги Дудов и Руси Славов (други членове на клуба) започнахте обучителни събития в рамките на инициативата “Крива кани”. Разкажи ни повече за тях? Какви идеи имаш занапред?

Преди известно време в разговор стана дума, че сме позакъсали с “Крива кани” и е желателно да се прави по-често. Също, че не е лошо повече хора от клуба да се включат в организацията на събитието. Досега форматът обичайно включва сериозни кръгови маршрути с наблягане повече на въртене отколкото на спускане. За организацията на такъв тип велопоходи нямам нужните познания (като маршрути, логистика и т.н.), но си припомних какво ми костваше да натрупам елементарна техника. Оттам нещата сами се подредиха. 🙂 Аз със сигурност не съм най-техничният карач, та Жоро и Руси се включиха точно където трябва. И двамата са изключителни байкъри. Пилотното издание се получи учудващо добре.

Напролет ще направим още едно такова, пък след това ще видим. Всичко зависи от интереса. Имам конкретни идеи за места и техники.

Често се занимаваш с поддръжката на велопарк Пловдив и новите пътеки около Пловдив. Защо го правиш?

Причините са две: едната е, че за да се прогресира в планинското колоездене, е необходимо наличието на байкпарк и пътеки. 🙂 А другата, е че изпитвам страхотен кеф да гледам как децата вдигат нивото, докато се забавляват на байкпарка.

Готвиш ли се за състезателния сезон през 2023-та? Някакви очаквания за ендуро сериите в България?

В моята възрастова група няма такова нещо като подготвяне за състезателен сезон. 🙂 Аз лично на състезанията гледам като на “Перпендикулярче”, за мен по-голяма част от тръпката е споделянето на емоцията от карането. Много често разбирам как съм се класирал чак накрая на състезанието.


Ако и ти искаш да си част Крива спица, пиши ни: [email protected]

Или ни намери:
www.kriva.org
https://www.facebook.com/kriva.org
https://www.instagram.com/krivaspitza/


Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>