Разговори с криви хора: Георги Дудов

Тихият инженер, който винаги е бил в общността около клуба, но едва през 2021 облича оранжевото джърси. Силно рамо в поддържането на пътеки, копане, шатъли, обучения и ръчкане на всякакви технически детайли по велосипеда.

Участваш в почти всички клубни инициативи за изграждане и поддръжка на пътеки и съоръжения – как би сравнил състоянието на пътеките около Пловдив, които караме последните 15 години?

Доскоро Пловдив изоставаше спрямо много други велодестинации в страната. Липсваше „моторът“ – човекът, който да инициира нещата. Покрай ентусиазма на Петър Тачев и други хора се запалиха с поддръжката и изграждането на нови велотрасета, включително и аз.

Видяхме, че преподаването на велоуроци е от силните ти страни. Какво липсва най-често на начинаещите?

Благодаря за комплимента! Смятам, че на повечето начинаещи им липсва малко увереност. С правилна стойка и малко доверие във велосипеда може да се постигне много. Видео записите при изпълнение на упражнения могат да отворят очите за много грешки и лоши навици. Хубаво е начинаещите (и не само) да се записват и да следят прогреса си.

Инженерчето в теб винаги човърка и търси варианти за подобрение по велосипеда. Издай ни няколко полезни тайни и кажи кога пак ще ни правиш домашни бургери в планината?

Така е! Признавам, че обичам да човъркам и не спирам да го правя. Любимите ми ъпгрейди са безплатните – когато отключиш скрит потенциал, без значение дали ще е по окачването, спирачките или другаде. Тайни нямам! Всеки, на който са му интересни тези теми, може да си пише с мен.

Сезонът на бургерите съвпада със сезона на къмпингуването, така че съвсем скоро! 😉


Ако и ти искаш да си част от „Крива спица“, пиши ни: [email protected]

Или ни намери:
www.kriva.org
https://www.facebook.com/kriva.org
https://www.instagram.com/krivaspitza/

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>