Разговори с криви хора: Владимир Конушлиев

Владимир Конушлиев – движещата Крива Спица! Няма нужда от голямо представяне – председателя и оратора на всички Криви спици по света. 🙂 Подмазваме се леко и го почваме с въпросите. 😉

Веломаркировка – участва в изработването на проектоправилник за планинска и велосипедна маркировка. Кога в района на Пловдив ще има маркирани байк сегменти и маршрути?

Работим по въпроса. 🙂 Работата с маркирането не е лесна. Има най-общо три етапа – (1) концептуален, в който трябва внимателно да се подберат отсечките и маршрутите за маркиране и да се формира цялостна схема на района, избран за маркиране; (2) административен, в който трябва да се вземат нужните разрешения и съгласувания от институции и собственици на имоти; и едва тогава следва (3) – поставяне на маркировка на терен. След което идва етап „∞“ – поддръжка. 🙂 За момента сме в първия етап. Вече проведохме няколко срещи с общността, в която „набрахме“ отсечки и маршрути. Следва да формираме схема, да минем административната част и да запрятаме ръкави за физическа работа. Живот и здраве 2024-та би трябвало целият този труд да даде видим резултат под формата на физическа маркировка в гората.

Ще има ли нов пъмптрак в Пловдив? От кого зависи това? В подготовката и построяването на колко такива съоръжения си участвал?

Ще има, няма как! Сегашният е в окаяно състояние и не e изненадващо – тази година ще стане на 12 години. 12 години кърпене стигат! Време е за основен ремонт. Подготвяме доста мащабен и амбициозен проект за обновяване на целия „Велопарк Пловдив“, не само на пъмптрака. За да не урочасам, засега ще кажа само това. Като се опече работата, ще кажем повече.

Иначе съм правил по-малко такива съоръжения, отколкото ми се иска. Едно време си направихме два пъмптрака по кварталите. После направихме „Велопарк Пловдив“, който всъщност сме преправяли поне 5-6 пъти. По някое време направихме и един в кв. Тракия, който днес не се поддържа, за съжаление. Последният и най-мащабен беше в Сливен – Велопарк „Блурок“. Иначе през годините с мен са се свързвали от над 10 града с желание да имат байкпарк. Но само в Сливен успяха да стигнат дотам, че да се случи. Дали ще има или не пъмптрак или байкпарк на дадено място, зависи от хората там – клубовете/ентусиастите да убедят местните власти и после да запретнат ръкави.

Как те търпи жена ти? Постоянно правиш нещо в клуба?!

Хаха! Дамата на моето сърцето търпи клубните ми занимания така, както ме търпи да садя постоянно авокадо. Когато режа авокадо, ако костилката е пуснала коренче, сърце не ми дава да го изхвърля и винаги го засаждам. В момента гледам 5 храстчета вкъщи. Клубът за мен е същото. В клуба има чудесни хора, има чудесни идеи, енергия и потенциал. Когато видя нещо с потенциал, трудно мога да се спра, да не се опитам да го „посадя“ и да му помогна да „израсне“. 🙂


Ако и ти искаш да си част Крива спица, пиши ни: [email protected]

Или ни намери:
www.kriva.org
https://www.facebook.com/kriva.org
https://www.instagram.com/krivaspitza/

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>