Партньорски програми на МТБ-БГ

Партньорските програми на МТБ-БГ са бизнес модел, при който читателите на сайта могат да подпомагат дейността му, като си купуват определени продукти от търговците, които участват в тях. От всяка подобна сделка аз получавам определен процент, което генерира приход, подпомагащ и насърчаващ работата ми по сайта. Казано най-просто, повече сделки чрез партньорските програми биха осигурили по-висока доходност от сайта, респективно биха оправдали влагането на повече време и ресурси от моя страна за развитието му. При много от партньорските програми има и трети печеливш – това са читателите, защото в някои от случаите за тях е предвидена отстъпка от стандартната цена на стоките или услугите или някакъв друг бонус.

Всяка партньорска програма се отличава със свои собствени характеристики и детайли, които са описани накратко в настоящата страница, а подробно в страницата на всяка отделна програма. В много от статиите ще намерите логото „Партньорска програма“ и описание или линк към конкретна програма или програми, които по един или друг начин са свързани със съответния материал. По този начин искам да постигна и максимална прозрачност, за да не създавам съмнения за скрити и некоректни форми на реклама.

Именно в тази насока е и най-големият риск за мен – читателите да помислят, че заради финансов интерес съм склонен да загърбя обективността. В тази връзка мога да кажа две неща. Първо, единствено и само от читателите зависи дали тези партньорски програми ще са доходоносни за мен, така че моят стремеж и желание и занапред ще бъдат съдържанието на сайта, дори и когато е свързано с партньорски програми, да бъде най-вече полезно и интересно за читателите на МТБ-БГ, а не за търговците. Второ, стремежът към обективност е нещо, което правя не заради външни фактори, а заради самия себе си, и мисля, че редовните читатели, които са следили МТБ-БГ в някаква част от над 20-годишната му история, вероятно са разбрали това. Така че в крайна сметка единствено аудиторията на МТБ-БГ ще определи дали този нов модел ще бъде успешен, или не.

Означават ли тези програми, че се превръщам в „инфлуенсър“ (с извинение за чуждицата, и аз не я харесвам)? Вероятно съм такъв и без да го желая, но не, не си го поставям за цел. Най-простото обяснение за този нов бизнес модел е, че се опитвам да правя нещата, които обичам, по начина, който ми харесва, но в същото време по отношение на приходната част да се възползвам от някои модерни средства, използвани от модерните създатели на съдържание (блогъри, влогъри, „инфлуенсъри“) – това са афилиейт линкове, кодове за отстъпка и други подобни.

След тези кратки обяснения, вижте кои са актуалните партньорски програми на МТБ-БГ, подредени по азбучен ред:

При покупка на велосипед от магазин All Mountain чрез партньорската програма на МТБ-БГ ще получите ваучер на определена стойност за курсове и обучения на Велоучилище МТБ-БГ.
Вижте повече
Можете да ползвате 10% отстъпка при поръчка онлайн в dragzone.bg на определени продукти Weldtite за почистване и смазване на велосипеда.
Вижте повече
Всеки читател може да купи чрез МТБ-БГ определени продукти на Garmin с 10% отстъпка.
Вижте повече…
МТБ-БГ използва т.нар. affiliate връзки към сайта на Gepard Cycle. Всяка покупка, направена през такъв линк, генерира определен процент приход към МТБ-БГ.
Вижте повече…
МТБ-БГ използва т.нар. affiliate връзки към сайта на Shushon. Всяка покупка, направена през такъв линк, генерира определен процент приход към МТБ-БГ.
Вижте повече…

Към тях добавям и няколко афилиейт програми, които не са свързани с велосипедния бранш. Казано най-просто, ако използвате партньорските (афилиейт) линкове от долната таблица, за да достигате и пазарувате от съответните онлайн магазини, покупките ви ще генерират определен процент приход към МТБ-БГ.

Онлайн магазин: Афилиейт линк:
Decathlonhttps://profitshare.bg/l/2618395
eMAGhttps://profitshare.bg/l/1793041
ЗОРАhttps://profitshare.bg/l/1798929
Bilet.bghttps://profitshare.bg/l/1799320
Yako.bghttps://profitshare.bg/l/1793026
Alleop.bghttps://profitshare.bg/l/1811624
Timer.bghttps://profitshare.bg/l/1799321
Tzais.bghttps://profitshare.bg/l/1799324
Smart Shophttps://profitshare.bg/l/1799326
BG brandshttps://profitshare.bg/l/1799328
Intermatrakhttps://profitshare.bg/l/1811626

Ако желаете, може дори да запазите тези линкове като отметки в браузъра си, за да отваряте съответните уебсайтове чрез тях. Към някои от афилиейт програмите има и банери, които се „въртят“ заедно с останалите в сайта.