Разговори с криви хора: Бони Бонев

Един от двамата “скучни” хора в Крива спица. Разбира се, в кръга на шегата! Бони е този, който държи финансите изкъсо. Счетоводството и финансовият разум е основното му призвание в клуба.

Как се издържа един клуб с нестопанска цел?

Tрудно! Клуб с нестопанска цел като „Крива спица“ се издържа посредством няколко пера. Едното е членският внос на всеки, включил се в него. Другото са стопански дейности, които извършваме. Колкото и да звучи странно, на НПО-тата им е позволено да извършват стопанска дейност, но за да постигат целите на сдружението, а не за да печели някой от това. В нашия случай целта, накратко, е развитие на колоезденето. А стопанските продукти, които предлагаме, са основно свързани с организиране на велопреходи и две състезания. Клубът има немалко членове. Всеки от тях има различни предпочитания, свързани с развитието на планинското колоездене, и това създава добри условия за работа в разнообразни посоки. Увеличаването на дейностите обаче, освен от доброволен труд, често има нужда и от финансово обезпечение за материали, инструменти и т. н. Предстои скоро да обявим и варианти за дарения към клуба, които да ни помогнат допълнително. В момента не участваме във външно финансирани проекти. Да са живи и здрави хората, които се занимават с работата на всички сдружения и продължават да я вършат въпреки трудностите!

Реклама

Има ли бизнес? 🙂

Има бизнес! Силно казано бизнес… както стана дума и в първия въпрос, стопанските дейности, които извършваме, се използват основно, за да покриват разходите по всичко останало – байкпарка, трасетата, които създаваме и поддържаме, обученията и пр. Тежко и трудно се работи, но има и има все повече хора, които искат да го правят, въпреки административната тежест, бюрокрация и лоша законова база.

Какво те кара да продължаваш тази дейност толкова дълго?

Харесвам си работата и обичам планината, съответно помагам на сродните души в Крива спица. НПО-тата помагат на хората да бъдат добри.


Ако и ти искаш да си част Крива спица, пиши ни: [email protected]

Или ни намери:
www.kriva.org
https://www.facebook.com/kriva.org
https://www.instagram.com/krivaspitza/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>