Разговори с криви хора: Савко Ставрев

Представяме ви най-бързо прелитащия гларус от Черноморието до Родопите – Савко Ставрев!

Защо си част от Крива спица и как се случи това?

Първите контакти се осъществиха през 2003 г. чрез форума на mtb-bg.com. Последва едно култово каране до х. Пашалийца, където разбрах, че майните са достатъчно ненормални. Допаднаха ми като хора, с които можеш да имаш незабравими моменти в планината. Впоследствие, по времето на официалното регистриране на клуба, се подвизавах, учех, работех и карах из Пловдив, така че нещата се получиха от само себе си. Най-важното е, че в клуба не намерих само хора, с които да карам, а истински приятели… и така вече 20 години.

В кои дейности на Крива спица се включваш?

Доколкото ми позволява времето, гледам да участвам във всички мероприятия. Все пак са достатъчно специални! За съжаление, поради отдалечеността ми от Пловдив нямам възможност да се включвам в пряката организация на мероприятията и поддържането на пътеките… с малки изключения като 24-часовия маратон, например.

Реклама

Проявяват ли децата ти интерес към дейностите на клуба? През 2022 г. участваше с тях на 24-часовия маратон. Ще правят ли повече обиколки от теб скоро? 😉

С децата участвам от 2020 г. на Маратона. „Зарибиха“ се много по него, като си поставят за цел всяка година да увеличават броя на обиколките. Но нямам амбиции да стават състезатели. Целта е да обикнат движението и да прекарват повече време в планините. Всъщност, маратонът се оказа мероприятие, което привлича младежите. Всяка година броят им се увеличава, битката за първото място става все по-оспорвана. Това наистина е страхотно! Тази година се надяваме да се включим и на приятелските карания „Крива кани“.


Ако и ти искаш да си част Крива спица, пиши ни: [email protected]

Или ни намери:
www.kriva.org
https://www.facebook.com/kriva.org
https://www.instagram.com/krivaspitza/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>