Разговори с криви хора: Константин Цончев

Коцето е винаги на горната контрола – усмихнат и готов на подкрепи всеки от участниците на 24-часовия маратон. Освен там обаче, има и много други важни роли в клуба!

Какво е Крива кани? Колко такива събития си организирал с клуба досега?

За мен „Крива кани“ е един начин да се привлекат колебаещи и неуверени хора, които иначе са заинтригувани от планинското колоездене. Смятам за нормално (понеже аз съм го изпитал) при покана за МТБ каране човек да се колебае: „Дали съм достатъчно подготвен?“, „Дали няма да се изложа?“. Това е смисълът на „Крива кани“: да покаже, че за всички е възможно да изпитат удоволствие от планинското колоездене. Избираме маршрути, които са достъпни, гарнирани с красиви гледки и в приятна компания. Ако човек се престраши и направи първата крачка, после може да се включи в обучителните програми на „Крива спица“ за придобиване на конкретни технически умения. Най-често маршрутите са: Белащица-Марково-Храбрино или любимият ми Хисаря-Мътеница-Старосел.

Защо джипът е важен за планинското колоездене?

Джипът не е задължителен, но често помага. Слава Богу, рядко се случва да се налага да помага при инциденти с колоездачи или дефектирали велосипеди . Дейно участие взима в логистичната подкрепа при акциите за чистене и маркиране на планинските пътеки. Добре е да го има на разположение. 😉

В планината си винаги с твоята половинка Юлия. Разкрий ни тайната на това единомислие, единострастие? Има ли риск? 😉

Вероятно в началото е било странно за семейството ми това, че започнах да липсвам в уикендите с обяснението, че карам колело!!! Недоверието (и съмнението, че ме е ударила кризата на средната възраст) бяха преодолени, след като взех Юлия с мен на някои от ежеседмичните сБирки на Клуба. Там тя видя с какви готини хора контактувам и се успокои. 🙂 Стигна се дотам, че вече иска и тя да идва да кара с нас.

Реклама

Ако и ти искаш да си част Крива спица, пиши ни: [email protected]

Или ни намери:
www.kriva.org
https://www.facebook.com/kriva.org
https://www.instagram.com/krivaspitza/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>