За сайта

Здравейте настоящи и бъдещи почитатели на планинското колоездене!

Радвам се, че сте посетили този сайт. Той е за нас, планинските колоездачи в България! Ще се радвам, ако ви е харесал и ако решите и вие да се включите по някакъв начин.

Кой съм аз? За някои съм Admin (във форума), за други съм Любомир Ботушаров (автор на много от статиите и снимките и собственик на сайта), а за трети съм просто Любо (другарче за каране, което често успява да ги завре в разни пущинаци, та после да се чудят дружно как да се измъкнат).

Моята скромна заслуга е, че поставих началото на този сайт през 2001г. и продължавам с удоволствие да пиша статии и да отразявам, доколкото мога, интересните неща, свързани с планинското колоездене у нас и в чужбина. Гледайки назад, нещата изглеждаха толкова различно, че със сигурност не съм имал представа докъде ще стигне това начинание и как точно ще се развие. За добро или лошо, в момента сайтът ми е „професия“, т.е. той е основното, с което се занимавам. Но каквито и представи да имат хората, МТБ-БГ отдавна не се изчерпва и свързва само с мен. Скоро след първите стъпки на сайта се появиха хора, които започнаха да помагат за развитието му и оттогава техният брой нито за момент не е намалял, тъкмо напротив. Много от нещата, с които сте свикнали и приемате за даденост, се дължат на личните усилия на тези хора, които мога да нарека не просто мои приятели, а приятели на МТБ-БГ. Бих ги изброил и поименно, обаче първо, рискувам да пропусна някого, и второ, повечето от тях упорито проявяват скромност и не желаят да бъдат споменавани по специален начин. Хубаво е обаче, когато преглеждате страниците на сайта и форума, да знаете, че те са дело на една група от „надъхани“ любители на планинското колоездене, които през годините са отделили немалко време, за да може МТБ-БГ да върви напред. Благодаря им от сърце за всичко това!

Както казах и в началото, този сайт е за нас, за планинските колоездачи. Искрено се надявам, че ако той ви хареса, ще се включите и вие по някой от многото възможни начини – можете да напишете статия или маршрут, да изпратите снимка или просто да участвате във форумите, както и да отправяте различни предложения за сайта. Но дори да не се включите пряко, ще съм радостен, ако ви е интересен и това ви кара да го посещавате редовно и с удоволствие – това ще значи, че основната цел е постигната!

Ще се видим по пътеките!

П.С. Ако ви е интересно, можете да прочетете и личната ми история, която дълго стоеше тук, на тази страница.