Разговори с криви хора: Атанас Попов

XC машината в редиците на Крива спица – Атанас Попов!

От какво има нужда една машина, за да работи добре дълго време? На 24-часовия маратон през 2022 г. стана първи в твоята категория.

Както е казал народът: „Машината обича ласка, грижливо гледане и смазка“, за да работи дълго време. 🙂 Да ти кажа, не се приемам за машина в никой аспект на колоезденето. Карам като всички за удоволствие и колкото мога. 🙂 На 24-часовия маратон си беше трудно. За мен това е най-тежкият формат за състезание и най-лекият, ако не гониш класиране… А за първото място битката е основно със себе си и след това с конкуренцията.

Разкажи ни за дейностите си по проучване на XC маршрути, подготовката на трасето на 24-часовия маратон?

Проучването на маршрути за ХС ми е едно от любимите неща. Свързано е с много каране, храсталясване, ходене, чистене и прокарване на нови участъци, за да може да се навържат пътища и пътеки. За да заприлича на маршрут. 🙂 Относно подготовката на трасето за 24-часовия маратон, участвам в почистването, ако има нужда, и в маркирането за самото събитие. Като човек, участващ и на други състезания, най ме дразни да търся маркировката. Затова се стараем това да е последната грижа на участниците.

Реклама

Е ли възможно Крив клуб като нашия да направи XC състезание? Ако да, кога?

Да не забравяме, че нашият клуб организира едно от най, ако не и най-якото ХС състезание – 24-часовия маратон. Иначе в класическия вариант на XC състезание Крив клуб като нашия може да направи състезание без проблем. А кога да бъде – 2024 г. изглежда добра година. Ако всичко е наред, не пречи да се напънем състезателно и да видим що е то „Родопско равно“ и има ли то почва у нас. 🙂


Ако и ти искаш да си част Крива спица, пиши ни: [email protected]

Или ни намери:
www.kriva.org
https://www.facebook.com/kriva.org
https://www.instagram.com/krivaspitza/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>