Разговори с криви хора: Радостина Цонева

„Крива спица“ си имат и малко цветя, но са все пичове!

Какво мислиш за доброволчеството и защо отделяш от свободното си време за инициативите на клуба?

Доброволчеството за мен е едно от малкото задължителни неща, които човек не трябва да пропуска като възможност в живота си. То е възможност за среща с нови хора с общи интереси, възможност Ти да имаш пръст в развитието на любимата ти сфера, възможност да се почувстваш по-пълноценен от самата идея, че си бил от полза, възможност да си част от нещо голямо, възможност за научаване на нови неща. Нямала съм и идея как се правят виражи, как се организират различни мероприятия или пък как е да си метла на повече от 100 човека на любимото ни ПВ.

Да си доброволец в инициативите на „Крива спица“ е престъпно приятно, защото освен да се забавляваш с много готини хора, друго няма какво да правиш.

Виждали сме те умело да боравиш с мотиката при изграждане на трасета, при почиствания? Сигурно тези ти умения идват от детството и някоя бабина градина?

Ама, разбира се! Но наистина ли сте ме виждали? Да кажете на мама и баба! Те трудно ще ви повярват. Най-накрая да има полза от копаенето на ред в неправилна форма, за което бях така упреквана в бабината градина. Сега са такива хубави кривини по пътеките – свят да ти се завие.

Стиска ли ти да се спуснеш с колело в пещера? (Разкажи откога датира влечението ти по пещерите, как така се случи да започнеш да караш колело и.. да, стиска ли ти?)

Пещерите се намират в планините, нали? Така че отговорът е ясен – ДА! Всичко свързано с планината е било привлекателно за мен, било то многодневни преходи, скално катерене, планинско колоездене, проучването и изследването на непознати места като тези под земята. Пещерите представляват един напълно различен свят, в който следиш историята на земята с пътя на водата. Изследваш не само подземната пукнатина, която се превръща на места в огромна бездна, но проучваш и собствените си лимити там. Както го правиш и с колоезденето – изучаваш характера на пътеката, която се превръща на места в пропаст, и тестваш лимита си. Да бъде Боч!


Ако и ти искаш да си част Крива спица, пиши ни: [email protected]

Или ни намери:
www.kriva.org
https://www.facebook.com/kriva.org
https://www.instagram.com/krivaspitza/


Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>