Разговори с криви хора: Димитър Пасков

Мастър шефът на планинското колоездене, пророкът на айляка, чичо Митю!

Лесно ли бе решението да се присъединиш към Крива спица? 😉

Да! Няма много за решаване тука. В началото нямах представа какво толкова има в това да бъдеш член на клуб? В последствие разбрах, че е по-интересно, отколкото изглежда отстрани.

Кое ти се струва по-интересно – да караш на 24-часовия маратон или да помагаш – в твоя случай, организирайки големия подкрепителен пункт от изданието през 2022?

Определено е подкрепителният пункт. Каране винаги може да си организирам, но да участвам в подкрепителен пункт – само веднъж в годината. А и е нещо ново за мен. Харесвам го и го правя с желание. А удовлетворението е много по-голямо (в сравнение с просто карането), когато след цяла вечер обиколки, състезател каже, че е изкарал на твоя чай с джинджър, карамфил, куркума и лимон. 🙂

Как се вземат 101 Sерпентини с автобус? 😉

Завърташ първо кормилото, така че ръкохватката да опре в чатала, и после с леки тласъци и отпускане (на спирачките) оставяш предната гума да влезе (в серпентината). За задната гума не мислиш. Оставяш я да се сурне по вътрешната част на серпентината, молейки се да не е прекалено стръмно, че да се гътнеш от другата страна на склона. Това е олд скул начинът. Тепърва се уча по модерните тертипи – ендо, отваряне на завоя, скорост и т.н.

Ако и ти искаш да си част Крива спица, пиши ни: [email protected]

Или ни намери:

www.kriva.org

https://www.facebook.com/kriva.org

https://www.instagram.com/krivaspitza/

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>