Разговори с криви хора: Атанас Тодоров

Атанакасан, „Дишащия пътеки“ – Атанас Тодоров, Наката!

Самураят на планинското колоездене, един от основните двигатели в Крива спица. Той е идеологът на някои от най-емблематичните събития на клуба.

Пътеки за колко Перпендикулярни вселени има в Родопите? 😉

Пътеките в Родопите са неизброими, дали къси, дали дъги, дали стават за колоездене или са обрасли, пътеките си ги има. Те са си там, само трябва да се отиде, да се намерят и да се карат. Друг въпрос е дали си заслужава да се прави ПВ за дадена пътека, но и това се е случвало. Идеята за едно цяло ПВ е започвала с идеята да бъде включена някоя много яка пътека и покрай нея се навързват и други.

А Перпендикулярчетата що за изпитание са?

Идеята за Перпендикулярчетата се роди с мисълта „колко яко би било да караме тези страхотни пътеки по-често“. Затова се опитваме (желание има, но не винаги успяваме :)) да ги правим една идея по-леки, отколкото ПВ-то, за да могат хора, които нямат увереност, че ще издържат 5 дена, да се пробват и да проверят възможностите си. Също така форматът е стимул да поддържаме повече пътеки в добро състояние.

Има ли почва за 101 Sерпентини?

Почва има. И корени, и камъни има, и много Sерпентини има. Когато отидеш да караш в планината, не по пътеките в байкпарковете, вероятността да срещнеш серпентина е голяма. Ако не можеш да я вземеш, трябва да слизаш и буташ. Скоростни трасета има на много места. Те са и достатъчно популярни. Затова ние правим опит да привлечем вниманието и към друг тип трасета, и към друг тип умения. В живия живот и насред неподправената планина трябва да си готов за всичко.


Ако и ти искаш да си част Крива спица, пиши ни: [email protected]

Или ни намери:
www.kriva.org
https://www.facebook.com/kriva.org
https://www.instagram.com/krivaspitza/


Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>