UCI Mountain Bike World Series 2023 | Къде ще бъдат излъчвани състезанията от Световната купа през 2023 г.?

Може би си спомняте, че 2022 г. бе доста наситена с новини относно бъдещето на най-високия клас състезания в планинското колоездене. Първа поред бе информацията, че Международният колоездачен съюз (UCI) и компанията Warner Bros. Discovery (WBD) са подписали дългосрочен договор за правата върху излъчването на състезанията от Световната купа и Световното първенство, като ще си партнират и за цялостното развитие на различните спортни дисциплини. След това дойде новината, че Световните ендуро серии се превръщат в Световна купа по ендуро, както и още няколко интересни промени, свързани форматите, правилата и статута на някои от дисциплините. Накрая бе обявен и календарът за 2023 г., в който също не липсват интересни новости.

В прес-изявление от 18 януари UCI и WBD разкриха още подробности, които със сигурност вълнуват почитателите на състезанията по планинско колоездене.

На първо място е новината, че елитните международни състезания ще бъдат представяни с новата марка UCI Mountain Bike World Series (на български би трябвало да се превежда като „Световни МТБ серии“ или „Световни серии по планинско колоездене“). Както стана ясно, тези серии ще включват състезания с ранг Световна купа в дисциплините крос-кънтри олимпик (XCO), крос-кънтри на късо трасе (XCC), крос-кънтри маратон (XCM), спускане (DHI), ендуро (EDR) и ендуро с е-байк (E-EDR).

Реклама

Наред с това бяха обявени и някои от каналите и начините, по които ще протича отразяването на събитията. В държавите Австрия, Дания, Финландия, Германия, Италия, Нидерландия, Норвегия, Швеция, Великобритания и Ирландия предаванията ще бъдат достъпни чрез платформата Discovery+, а в останалите държави потребителите ще могат да наблюдават състезанията чрез Eurosport App и GCN+ (Global Cycling Network). Общото между всички тези услуги е, че те изискват платен абонамент. В прес-изявлението е посочено, че по-нататък ще бъдат обявени още варианти за гледане на Световните МТБ серии, но засега не е ясно дали сред тях ще има и безплатно излъчване. Знае се обаче, че дисциплините ХСО, ХСС и DHI ще бъдат отразявани пряко, докато за XCM, EDR и E-EDR ще бъдат подготвяни подробни видеорепортажи.

Вижте оригиналното прес-изявление в сайта на UCI

Световните МТБ серии имат и официален уебсайт на адрес: https://ucimtbworldseries.com/


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>