Сандански – 3, 2, 1…

Първият байк уикенд от новата година ме отведе не само в Кресна, но и в Сандански, където става все по-хубаво за каране – вече има поне три причини за това!

3, 2, 1… Като за старт на състезание. Макар че до момента в Сандански не е провеждано такова в дисциплината ендуро, добавянето на още едно, трето поред трасе над града, поддържано от местния МТБ клуб, сякаш създава достатъчно условия да се мисли за подобна надпревара. Разбира се, не е нужно специално събитие, за да отиде човек да кара там – достатъчен е просто хубав, слънчев ден, дори и да е зимен. Така направихме и ние – след ползотворна събота над Кресна с доста бодили по пътеката от газопровода и измъчени технични участъци по „Кокала“, в неделя гостувахме на момчетата в Сандански и макар че условията съвсем не бяха перфектни за каране (съвсем очевидно е, че със синоптиците имаме различна представа за понятието умерен вятър!), щом успяхме да направим три спускания, значи денят бе отличен!

Реклама

3, 2, 1… Това е редът, по който карахме трасетата. Започнахме с най-новото, №3, чието начало е и най-високо. Това е поредната много добра пътека за каране в България и е още по-разнообразна от предишните две, защото включва не само горска, но и открита част, която е доста забавна – с малки скокчета (и един по-голям), виражи тук-там и с доста алтернативни линии през естествени препятствия като камъни и др. След кратко изкачване и равен участък навлязохме в гората, където първо има една стръмна и права отсечка (сигурно ще бъде доразвита в бъдеще), а после идват няколко влудяващи от кеф завоя, след които пътеката навлиза във финалната си част, която е доста камениста и коварна, но не по-малко екзалтираща. GPS следа за тази нова пътека можете да изтеглите тук: https://info.mtb-bg.com/segment/5923. Снимките, които направихме, са само от нея, защото времето не предразполагаше към застояване, пък и предишните две трасета вече бяха представени през пролетта на 2019 г. Проверихме ги, разбира се – все така добри са, ако не броим това, че и двете ме катурнаха по веднъж през глава. Може би такъв си беше денят, като се има предвид, че един от сподвижниците ми в това каране се прибра в София със счупено кормило!

3, 2, 1… Не чакайте твърде дълго, за да пробвате пътеките над Сандански – струват си във всяко отношение!


Снимки: Любомир Ботушаров

Тези и още снимки в по-голям размер можете да разгледате в този албум: https://www.mtb-bg.com/index.php/gallery/photos/sandanski-3rd-track