iXS добави модел X към серията Trigger

Вече съм имал повод да споделя отличните си впечатления от моделите Trigger на iXS. Ползвам както каската с подбрадник Trigger FF, която e една от най-леките на пазара, но без да е за сметка на защитата, така и „половинката“, за която не съм писал статия, но е една от най-удобните каски, които съм имал. Затова не мога да подмина появата на още един модел в тази серия – Trigger X.

Може да започнем с провокативния и многозначителен видеоклип на iXS, който я рекламира чрез девиза „Забавление отпред, защита отзад!“:

Новият продукт е представител на онези каски, които отпред приличат на „половинки“, т.е. лицето е отворено, а отзад и отстрани са като шлемове, т.е. покриват почти изцяло главата от три страни. Признавам си, че аз лично не мога да намеря приложение на тази концепция, защото когато ми трябва повече защита спрямо стандартната каска тип „половинка“, на първо място държа да са защитени зъбите и лицето ми. Изглежда обаче има достатъчно хора, които предпочитат да усещат вятъра в лицето си или да демонстрират свободно широката си усмивка, като в същото време искат главата им да е защитена максимално отстрани и отзад. Може би не е случайно, че iXS рекламират новия модел чрез dirt jump карането, където подобна концепция може би има най-голям смисъл – повече проветривост и свежест в топлите дни, но и повече защита, ако човек се овъргаля след някой трик във въздуха. Другата целева група на подобни каски са ендуро карачите, които искат да имат по-широк зрителен ъгъл или повече проветрение за лицето в горещите дни. А някои хора може би просто ще харесат Trigger X на външен вид и това ще им е напълно достатъчно…

Така или иначе, за да лансират iXS този модел (а те съвсем не са единствените!), явно са преценили, че има кой да си го купи. Като изключим страничните панели с големи отвори за ушите, които са отляти заедно с основното тяло на каската (това осигурява добра якост на цялата структура), другите елементи на Trigger X са добре познати – магнитна катарама за закопчаване под брадичката, удобна система за прилягане около скалпа с реглаж по хоризонтал и вертикал, регулируема козирка с възможност за „затъкване“ на маската под нея, гумиран панел на тила за по-добър контакт с ремъка на маската, система MIPS за защита срещу усукващи сили при удар, отлично проветрение и ниско тегло – 550 грама.

Реклама

Цената също е в унисон с другите продукти в серията, т.е. не е ниска – 239 евро. Засега каската се предлага в три цвята и три размера.

https://ixs.com/


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>