Нови седалки за ендуро и е-байкове от PRO

В МТБ линията на компанията за компоненти, аксесоари и екипировка PRO, която е дъщерна на Shimano, и тази пролет има интересни новости. Част от тях са две нови седалки, с които асортиментът от такива продукти става все по-голям. Имената на новите модели са MSN 1.3 Enduro и MSU 1.3 E-MTB – вероятно се досещате, че тези комбинации от букви и цифри все нещо трябва да означават, затова ще започна именно с тяхното разясняване. С двете нови седалки PRO въвеждат и нов принцип за образуване на имена за този тип продукти. Най-добра представа за него ще добиете от това видео:

Както виждате, новите имена позволяват на всеки, който е запознат с принципа на тяхното образуване, да разбере от пръв поглед какъв тип седалка държи в ръцете си (или разглежда в интернет). При това положение може да разгледаме двата нови модела и с малко повече подробности…

PRO MSN 1.3 Enduro Saddle

Както личи от името, тази седалка е създадена специално за ендуро байкове и техните собственици, които по подразбиране харесван технични и трудни пътеки за спускане, а в същото време атакуват баирите нагоре в сравнително неутрална позиция, не много наведени напред, но и не много изправени. С оглед на всичко това тази нова седалка е сравнително къса (за да не закача носът ѝ шортите на карача по време на спускане) и е оптимизирана за споменатата „типична“ за ендурото стойка върху байка при изкачване. Основата на седалката е подсилена с въглеродни влакна, релсите са стоманени, а пълнежът е от полиуретанова пяна. Покритието на седалката също е от полиуретан и според уверенията на производителя е издръжливо и няма лесно да се скъса или протрие.

За повече комфорт в областта на слабините MSN 1.3 Enduro разполага с канал, който в средната си част е допълнително разширен. Там е добавен и отвор за оттичане на водата при дъждовни карания.

Седалката се предлага с две възможни широчини – 142 и 152 мм, а теглото започва от 255 грама. Препоръчителната цена за Европа е €119.95.

Реклама

PRO MSU 1.3 E-MTB Saddle

На пръв поглед седалката за е-байкове изглежда почти идентично с ендуро модела и наистина в много от характеристиките си двата продукта се припокриват. Материалите и конструкцията са същите – подсилена с въглеродни нишка основа, стоманени релси, PU пълнеж и покритие. Дължината и широчината са същите, формата също е сходна.

MSU 1.3 E-MTB обаче се различава по това, че е предназначена за по-изправена позиция при педалиране. Външно може и да не личи, но пълнежът и коравината на седалката са проектирани и разпределени така, че да осигурят максимален комфорт при по-дълъг престой в седнало положение и по-изправен торс. Теглото също е малко по-високо – от 272 грама. Цената обаче е същата.


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>