Devo – седалка с дръжка от WTB

Текст: Любомир Ботушаров; снимки: WTB

WTB никога не са се страхували да реализират някои от по-екстравагантните си идеи и пример за това е новата им седалка Devo, в която е интегрирана и… дръжка за повдигане на байка.

Нещата са точно толкова прости, колкото се вижда и от снимките, но това не пречи на WTB да чака решение по заявката си за патент на новата „екстра“.

За кого е предназначена седалката Devo с нейната удобна дръжка за повдигане на байка? На първо място, за собствениците на е-байкове. Това е главната целева аудитория на този продукт, защото по-високото тегло на електричките ги прави по-трудни за преместване в гаража, за товарене върху велобагажник на автомобила или дори да пренасяне на отделни места по пътеките. Интегрираната дръжка позволява много по-удобно да повдигнете задната част на байка. Новата седалка обаче може да се окаже полезна и за онази малка група хора, които обичат да се завират в най-непроходимите и труднодостъпни места, бутайки и носейки байковете си по пътеки, където „нормалните“ хора нямат работа, само за да стигнат до някое ново и непознато спускане.

От снимките се вижда, че Devo е сравнително къса седалка (260 мм) и с доста широка средна част. Формата, конструкцията и пълнежът на седалката са оптимизирани за е-байк употреба, т.е. за по-дълго педалиране върху нея, включително и през по-големи неравности. Затова основата на седалката е по-гъвкава, така че да поема част от вибрациите и ударите, идващи откъм терена. От горната страна има и канал за намаляване на натиска върху слабините.

Реклама

Засега Devo се предлага само със средна широчина (142 мм), но в три различни нива на изпълнение. Най-достъпният вариант е с хром-молибденови релси и пълнеж HLX – теглото ѝ е 264 грама, а цената $95.95. Следващото ниво е със същия пълнеж, но с релси от неръждаема стомана и цена $119.95. Най-скъпата версия е и най-лека – с титанови релси и пълнеж DNA, тя тежи само 215 грама, но пък струва $142.95.

https://www.wtb.com/


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>