Смазки, козметика и аксесоари от Weldtite | Част 5 – обезмаслител Jet Blast Degreaser

За този свой продукт Weldtite твърдят, че е „най-мощното и ефективно средство за почистване на скоростите на велосипеда. Силното налягане на спрея прави почистването на движещите се части лесно и бързо. Jet Blast изсъхва бързо и почиства професионално за секунди. Също така е много ефективен за почистване на дисковете.“

С повечето от тези твърдения мога напълно да се съглася. Без съмнение Weldtite са разработили препарат, чиито състав отстранява мазнините и мръсотията, полепнали по веригата и венците. Най-голямата сила на обезмаслителя Jet Blast обаче е налягането, с което се нанася препаратът. Именно то му позволява хем да проникне в дълбочина, хем да избута мръсотията от повърхностите, и по този начин максимално бързо да почистите компонентите. На практика не е нужно дори да изплаквате байка – достатъчно е да го забършете с парцал, като дори и тази стъпка може да спестите. При правенето на снимките обаче аз имах подръка чешма, четка и маркуч, така че съм снимал ефекта след пълно почистване и изплакване (което в момента отчитам като грешка с оглед представянето на продукта в статията, но както уточних още в първата част, до скоро нямах опит с много такива препарати, поради което при заснемането на процедурите не съм се сетил за някои важни акценти).

Веригата преди почистването:

Самото пръскане със спрея нямаше как да го заснема, съжалявам. А това са веригата и венците след обезмасляване, минаване с четка на венците и изплакване с вода, като имайте предвид, че тъмният цвят и петната по веригата не са от мръсотия, а от стара повърхностна ръжда, получена при престой на морето:

Реклама

Накратко впечатленията ми: Jet Blast наистина е много удобен за прилагане и достатъчно ефективен във всички случаи, когато нямате време, желание или условия за извършване на по-прецизно и щателно почистване на велосипеда (с четка и т.н.). Предполагам обаче, че вероятно флаконът ще свърши сравнително бързо. Засега съм го ползвал 2-3 пъти и не мога да съм сигурен за колко още имам запас. Аз лично при цялостно почистване предпочитам да ползвам цитрусовия обезмаслител – с него при старание и използване на четка постигам наистина перфектен по моите критерии резултат. Jet Blast пък ми изглежда много полезен за „аварийно“ почистване и обезмасляване – може да стои в колата или в сака при пътувания и да се ползва за бързи процедури без четкане, плакнене и т.н. Не че е проблем да го прилагате и при цялостно почистване (самият аз го направих първия път и снимките са точно от този опит), само че ако ще ползвате четка/гъба или друго подобно средство, този спрей под налягане не ми се струва най-икономичният вариант от гл.т. на разходна норма.

Цена: 22.90 лв.

https://dragzone.bg/sprey-weldtite-jet-blast-dirtwash-obezmaslit-500ml

Продуктите на Weldtite ще намерите в магазини Drag Zone и на dragzone.bg. А при поръчка онлайн можете да получите и 10% отстъпка за някои от тях чрез партньорската програма на МТБ-БГ (вж. долу).


При поръчка онлайн в dragzone.bg на определени продукти Weldtite за почистване и смазване на велосипеда можете да ползвате 10% отстъпка, въвеждайки промо код WTMTB10 в съответното поле (горе вдясно, когато сте в страницата с Вашата количка). Важи само за продукти, които не са в промоция. Вижте повече тук: https://mtb-bg.com/2023/02/22/dragzone-partnership.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>