Второ поколение на часовника Enduro от Garmin

Никога не съм предполагал, че в продуктовите рубрики ще представям часовници, но е факт, че в последните години те се превърнаха в многофункционални устройства за всякакви спортове на открито, предоставящи възможност и за навигация, и за постоянна връзка със забързаното ежедневие (чрез сдвояване с телефона, което позволява приемане на обаждания, четене на съобщения и т.н.), и дори за оцеляване в критични ситуации. Изобщо, съвременните „умни“ часовници далеч надхвърлят базовите функции на своите „градски“ или дори спортни предшественици, а Garmin отдавна са на гребена на вълната в този сегмент. След като представиха по-рано през годината сериите Fenix 7 и Instinct 2, сега дойде ред и на модела Enduro 2.

Както предполага и името му, този продукт е създаден, за да бъде издръжлив във всяко отношение – и като здравина, и като продължителност на работа. Още при първото поколение беше налице соларно зареждане, но при Enduro 2 то е подобрено и осигурява още по-дълга експлоатация между две зареждания на батерията. Нова е и технологията SatIQ™, която динамично променя GPS настройките, за да пести енергия, но без да прави компромис с точността. Часовникът има безброй функции и режими, насочени към най-различни спортни активности – бягане, ски, колоездене и др. Вграденото LED фенерче не е новост, но е два пъти по-силно в сравнение с това на Fenix 7, така че можете да разчитате на добра осветеност при желани или неочаквани нощни приключения.

Тъй като часовниците „не са ми сила“, пък и не зная кои от всички функции на Enduro 2 биха ви заинтригували, ще ви насоча за повече подробности директно към две страници от сайта на Garmin в България:

Там ще намерите подробно представяне на продукта, а ако решите да си го купите (или някой друг продукт на Garmin), може да се възползвате и от 10% отстъпка като читатели на MTB-BG.com. За целта е достатъчно да попълните формуляра в тази страница и ние ще ви свържем с екипа на Garmin за България, за да се възползвате от намалението.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>