Два е-байка на Giant със солидна отстъпка в магазини Велозона

Какво е общото между е-байковете Giant Trance X E+ Pro 1, Giant Reign E+ 3 и месец декември? Това, че до края на годината може да купите тези два модела с цели 15% намаление в магазини „Велозона“ или в онлайн магазина velozona.bg. Отстъпката важи до края на декември 2022 г. или до изчерпване на наличните велосипеди.

Giant Trance X E+ Pro 1

Стандартна цена: 13,699.00 лв.
Цена с 15% отстъпка: 11,645.00 лв.

Trance X E+ Pro 1 е един от най-универсалните и високотехнологични електрически маунтин байкове на Giant. Стъпвайки върху основата на популярния АМ модел Trance X и ефективното многозвенно окачване Maestro с виртуална опорна точка и ход на задната ос 140 мм, производителят добавя модерно електрическо задвижване, включващо следните компоненти:

  • Двигател SyncDrive Pro с въртящ момент 85Nm, разработен съвместно с Yamaha и оптимизиран за по-ниско тегло (2.7 кг), по-ниско ниво на шум и плавно отдаване на мощността чрез технологията SmartAssist, която с помощта на няколко сензора следи прецизно прилаганата от колоездача сила и модулира подпомагането от мотора, за да създаде усещане, което да е максимално близко до естественото педалиране.
  • Дистанционна команда на кормилото RIDECONTROL ERGO 3, която може да бъде монтирана отляво или отдясно според предпочитанията ви. Контролерът е с три бутона, като може да бъде свързан и с мобилно приложение, чрез което да променяте настройките. В допълнение към това върху горната тръба е интегриран бутон RIDECONTROL GO за включване и изключване на електрическото подпомагане, който също може да се ползва за превключване на основните режими.
  • Батерия EnergyPak Smart, интегрирана в долната тръба, с капацитет 750 Wh, която осигурява дълъг пробег дори при високо натоварване. Ако все пак се опасявате, че запасът от енергия може да не ви стигне, може да се добави и допълнителна външна батерия с още 250 Wh.

Оборудван с цялата тази мощ, Trance X E+ Pro 1 може да ви отведе надалеч и нависоко. Ето още няколко важни акцента по отношение на този класен е-байк:

  • Алуминиевата рамка е направена от най-леката и качествена сплав на Giant – ALUXX SL. Задната ос е 148х12 мм, а ухото за задния дерайьлор е UDH, т.е. стандартизирано, и лесно можете да намерите резервно в случай на нужда.
  • За окачването Maestro вече стана дума – то е оптимизирано за добра съвместна работа с електрическото задвижване, а вилката Fox 36 Float Performance е със 150 мм ход.
  • Геометрията е модерна, но не прекалено агресивна, с челен ъгъл 65,8°, ъгъл на седалковата тръба 76,0° и хоризонтален обхват (reach) 457 мм при размер М. Тук е важно да споменем, че рамката има и обръщаема вложка (flip chip) при една от ставите на окачването, която позволява горните стойности да станат малко по-големи, ако условията или предпочитанията ви го налагат.
  • Trance X E+ Pro 1 се предлага в 4 различни размера – всички са с 29-цолови колела, но с различна дължина на курбелите, лапата и телескопичния кол за седалка.
  • Колелата са с безкамерни гуми, скоростната система е 12-скоростна с компоненти Shimano Deore XT, каквито са и спирачките.

Вижте го тук: https://www.velozona.bg/index.php?route=product/product&product_id=2807.


Giant Reign E+ 3

Стандартна цена: 11,499.00 лв.
Цена с 15% отстъпка: 9,775.00 лв.

Reign E+ е серията от електрически ендуро велосипеди на Giant. В сравнение с Trance X E+, тези байкове имат по-голям ход на окачването – 160 мм отзад/170 мм отпред, и по-агресивна геометрия с 63,7° челен ъгъл. И тук окачването е Maestro, а специалната обръщаема вложка позволява да се правят леки промени в геометрията. Reign E+ 3 е най-достъпният като цена сред тези модели и в общи линии използва повечето технологии, споменати вече при първия представен тук велосипед. За да не се повтарям, ще акцентирам само върху по-важните разлики между двата байка:

  • Reign E+ 3 е със същия мотор SyncDrive Pro и същите контролери, само че батерията е с по-малък капацитет – 625 Wh. Ако сте запознати с е-байковете, е излишно да уточнявам, че такъв запас от енергия всъщност съвсем не е малък, а е налична и опцията за допълнителна външна батерия.
  • Велосипедите от серията Reign са с различен размер на предното и задното колела – 29 и 27.5 цола. По този начин задницата на байк е по-къса и повратлива, докато предното колело гази уверено и стабилно всичко по пътя си.
  • Конкретната модификация Reign E+ 3 е с вилка RockShox Domain R, заден амортисьор Fox Float DPS Performance, скоростна система Shimano Deore 1×12 и 4-бутални спирачки Shimano Deore BR-M4120.

Вижте го тук: https://www.velozona.bg/index.php?route=product/product&product_id=4124.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>