Ползвайте удобно телефона си с аксесоарите Peak Design Mobile от Фотосинтезис

Компанията Peak Design първоначално стана известна в света на фотографията и видеозаснемането с продукти като раници, ремъци, стативи, монтажи и други полезни аксесоари. Тяхната нова серия Mobile включва иновативни продукти за хората, които искат да ползват активно и удобно телефоните си при спорт, пътуване или в ежедневието. Става дума за специализирани стойки и аксесоари, чрез които можете да превърнете смартфона си в полезен помощник при каране на велосипед, мотор, автомобил, както и при други занимания в свободното време или пък на работното място. Освен изчистен дизайн, продуктите Peak Design Mobile предлагат и отлична функционалност, а материалите и изработката също са на най-високо ниво. Две от стойките са предназначени специално за колоездачи и са конкретния повод за тази статия, но предполагам, че и някои други аксесоари в серията може да ви заинтригуват.

Ще започна с това, че всички продукти са взаимно свързани чрез системата за закрепване/монтаж на телефона към различните стойки и приставки. Това е много удобно, защото не се налага за всеки отделен аксесоар да ползвате различен интерфейс. Фиксирането на телефона е двойно подсигурено – веднъж чрез магнит и втори път чрез щипка с метални зъбчета, която е доста надеждна. За целта трябва да купите за телефона си или специалния калъф Peak Design Mobile Everyday Case, който е наличен във варианти за някои от популярните модели телефони като iPhone 11, 12 и 13, Samsung Galaxy S21 и S22 и др., или универсалния адаптер/преходник, който да залепите върху подходящ за мобилното ви устройство калъф или директно върху корпуса на телефона. Формата на контактните елементи и начина на фиксиране позволяват телефонът да се постави както вертикално, така и хоризонтално.

За колоездачи най-голям интерес биха представлявали две от стойките. Едната е Peak Design Mobile Out Front Bike Mount (на снимката горе) и е специално създадена за велосипедисти. Монтира се на кормилото, като фиксирането е с болт, а самата стойка е метална и доста солидна. Чрез различни подложки скобата може да захване тръби с диаметър от 22.2 до 31.8 мм. В комплекта е включено всичко необходимо за монтирането ѝ, включително е шестогран. Има и допълнителен преходник с интерфейса на GoPro, чрез който към същата стойка може да прикрепите и екшън камера или фар, използващи такъв монтаж.

Другата стойка, наречена Universal Bar Mount (на снимката долу), е предназначена за прикрепване към различни тръбни и цилиндрични елементи (например кормило, рамка, лапа), а вероятно може да сработи и с детайли в други форми. Фиксирането ѝ става с гумен ремък, откъдето идва и универсалното ѝ приложение. Това прави монтажа и демонтажа ѝ максимално лесен и бърз, без никакви инструменти. Закопчаването на гумения ремък е двойно подсигурено чрез допълнителна кука.

Peak Design имат и няколко специализирани стойки за мотоциклети, като някои от тях изглеждат приложими и за велосипед, така че си струва да им хвърлите един поглед.

За всеки, който пътува често, интерес би представлявала и стойката за монтаж към таблото на автомобила. Използвайки изцяло магнитно закрепване на телефона, тя позволява не само лесното му ползване по време на шофиране, но и безжичното му зареждане, стига самият телефон да има такава функция.

Серията Mobile на Peak Design включва още:

Всичко за продуктите Peak Design Mobile може да видите тук: https://magazin.photosynthesis.bg/bg/content/77-peak-design-mobile.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>