Нови модели и подобрения от Ride Concepts за 2022 г.

С наближаването на пролетта Ride Concepts представиха няколко нови модела обувки за 2022 г., както и промени в някои от досегашните продукти на компанията.

Tallac и Flume

Сред новите модели за мен лично най-интересни са Tallac и Flume. Това е един и същи продукт, само че в мъжки и дамски варианти.

На външен вид Tallac и Flume изглеждат изключително масивни и агресивни, може би дори повече от необходимото. Подметката им е висока и набраздена от грайфери дори и отстрани. Цветното оформление на някои от продуктите също би могло да предизвика спорове. Безспорният факт обаче е, че този модел е един от най-универсалните и с най-широко приложение в каталога на Ride Concepts. Високата подметка с EVA пяна обира добре вибрациите откъм терена, подпомагана и от вложките D3O в стелките, така че да осигури максимален комфорт при целодневно каране в байкпарк или спускане и ходене по силно пресечени терени. Точно по отношение на ходенето този модел превъзхожда досегашните, защото долната част на подметката е разделена на различни зони – в областта за педалите са използвани познатите и досега шестоъгълници, които назад стават по-едри, а пък в предната и задната части грайферите са с друга форма и са оптимизирани за ходене по стръмни терени нагоре и надолу. Горната част на обувките е от издръжлив и лек плат Cordura®, с твърди TPU панели при пръстите и петите и допълнителна защита отстрани по продължение на цялата подметка.

Освен варианта за платформени педали с връзки и с каучукова смес Max Grip, който виждате на снимките дотук, Tallac и Flume се предлагат в още няколко разновидности:

За платформени педали с подметка Max Grip и закопчаване със система BOA.

За автомати с подметка Clip Grip и връзки + велкро ремък.

За автомати  с подметка Clip Grip и система за закопчаване BOA.


Реклама

Traverse

Друг нов продукт, но само за жени и за закопчаващи се педали, е моделът Traverse. Тези обувки са предназначени за спускане и ендуро и са тествани интензивно от Марин Кабиру и Изабеу Кордурие. Както виждате и от снимките, те са с по-висока стена от вътрешната страна, за да предпазват кокалчетата на глезените и в тази „преграда“ дори е интегрирана вложка от D3O, подобна на тези, които са и в стелките. Цялата горна част е от изкуствена материя, която в големи области е и с мрежеста структура за по-добро проветрение. Стягането е с връзки + велкро ремък над тях.

Подметките са от каучукова смес Clip Grip с възможност за голям диапазон за настройка на скобите и с конструкция, която е по-корава, за да осигури по-ефективно педалиране.

Traverse се предлагат в два цвята.


Hellion и Livewire

Тези добре познати модели на пръв поглед са променени само откъм цветове, но има и още нещо – подметката им вече е от каучуковата смес Max Grip вместо досегашната High Grip, което ще ги направи още по-хапливи към педалите. Аз лично не съм сигурен, че има нужда от подобна промяна, защото те и досега осигуряваха отлично сцепление, но явно Ride Concepts са решили да действат на принципа „колкото повече, толкова повече“.

https://rideconcepts.com/


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>