Нови и интересни продукти: Giro Merit Spherical

Най-новата АМ/ендуро каска на Giro от типа половинка се казва Merit и използва технологията Spherical за предотвратяване на мозъчни увреждания вследствие на усукващи натоварвания при падане.

Spherical е базирана върху технологията MIPS, само че тук приплъзващите един спрямо друг елементи не са черупката и контактуващата с главата вътрешна „клетка“, а са две отделни части на черупката, между които има еластомери, позволяващи движение/плъзгане на двата слоя един спрямо друг.

В допълнение към тази технология Giro използват и различен материал в двата слоя – EPS пяна за единия (която абсорбира добре по-резките и силни удари) и EPP пяна за другия, която пък се справя по-добре с леките удари и не се уврежда необратимо от тях.

Реклама

За комфорта и доброто прилягане се грижи системата Roc Loc® Trail Air с антибактериална подплата, а за проветрение са предвидени 15 отвора, които канализират въздушния поток. Регулируемата козирка е единият елемент, съобразен с използването на маска за спускане; другият е една тънка гумирана релефна лента от задната страна, която да държи на място ластичния ремък на маската.

Теглото на Merit Spherical е около 360 грама. Препоръчителната ѝ продажна цена за Европа е 199 евро. Каската се предлага в три размера и пет цвята за мъже и два размера/три цвята за жени.

https://www.giro.com/


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>