Нови и интересни продукти: Pivot Shadowcat

Най-новият велосипед на Pivot е с малко странно име, но с познат силует и с акценти, каквито сме свикнали да очакваме от елитния американски производител. Окачването е DW-Link, рамката е карбонова и е изключително лека, а геометрията е съвременна. Байкът заменя досегашния модел Mach 5.5 и може да бъде описан накратко по следния начин: много лек, бърз и пъргав АМ велосипед. Това са основните характеристики в поведението му, които са преследвали инженерите на компанията.

Shadowcat е с размер на колелата 27.5. Точно така, няма грешка! Макар повечето модели на Pivot да са с по-големите 29-цолови колела, тук е търсена повече повратливост и по-леко усещане, така че 27.5 е бил по-добрият избор.

Задното окачване е със 140 мм ход и е оптимизирано за висока ефективност и „скокливост“, а вилката отпред е със 160 мм ход, осигурявайки малко повече комфорт и запазване на по-добро поведение и динамична геометрия.

Реклама

Ако не може да устоите на тенденцията за различен размер на предното и задното колело, може да превърнете Shadowcat и в МХ байк с 29-цолово предно колело. Тогава обаче ще трябва да карате с вилка със 130 мм ход – в противен случай ще компрометирате геометрията.

Цените на готовите байкове започват от $6199, като в сайта има конфигуратор, чрез който можете да изберете между различни окомплектовки и екстри. Така например, при по-скъпите нива на оборудване може да купите велосипеда си с технологията Live Valve на Fox, което добавя над $2000 към и без това солидните суми. Колела с карбонови капли също са ефективно средство за повишаване на цената, като в крайна сметка най-скъпата възможна конфигурация е $13 599.

Повече подробности може да видите тук: https://global.pivotcycles.com/products/shadowcat.


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>