Колоездачен клуб Хоталич-Севлиево обяви състезанията си за 2022 г.

Един от по-младите, но вече много успешни велоклубове в България – „Хоталич-Севлиево“, предвождан от небезизвестния Светлин Гатев – обяви чрез видеоклип три състезателни събития през 2022 г. Видеото може да видите тук: https://www.facebook.com/100000919338335/videos/4327489190685855/.

На 14-15 май край световноизвестния полигон за мотокрос в с. Горна Росица ще се проведе надпревара в дисциплината крос-кънтри олимпик. Това ще е едно от трите ХСО състезания, обявени за този сезон. Трасето ще е с дължина 3 км, ще започва и ще завършва в границите на мотополигона, като ще осигурява 80% видимост за публиката, желаеща да проследи отблизо съревнованието.

Реклама

От 7 до 10 юли новоизграденият Велопарк Севлиево ще бъде домакин на забавни състезания по каране на пъмптрак и скокове тип Dirt Jump. При „пъмптрак битките“ ще се гони най-бързо преминаване на определен брой обиколки, без педалиране, разбира се. При състезанието по Dirt Jump ще се оценяват най-техничните и чисто изпълнени трикове.

В средата на лятото, 6-7 август, е планирано и състезание тип ХСМ (маратон) в територията на Централен Балкан, което се казва „Пътят на мечките“. Предвидено е дълго трасе (56 км) за тези, които търсят сериозно предизвикателство, и късо трасе (22 км) за по-любителски настроените участници.

Трите събития вече са добавени в календара на МТБ-БГ. Повече подробности очаквайте по-нататък.


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>