iXS обяви датите за сериите си по спускане през 2022 г.

Организаторите на сериите по спускане на iXS обявиха календара си за 2022 г. Както вероятно знаете, в него влизат три серии от състезания – iXS European Downhill Cup, iXS Downhill Cup и Specialized RockShox Rookies Cup (за деца и младежи).

Важно е да отбележа, че през 2019 и 2021 г. Пампорово бе домакин на кръг от iXS Downhill Cup и това се запазва и за 2022 г. Ако погледнете внимателно календара долу, ще видите, че България всъщност е единственият домакин на iXS Downhill Cup извън Германия – факт, който не е за пренебрегване…

Може би знаете и това, че най-елитна сред трите серии е iXS European Downhill Cup – тези състезания привличат най-голям брой професионални състезатели и през 2022 г. ще има две нови места, където ще се проведат кръгове от EDC – Лошин (Хърватия) и Вос (Норвегия).

Реклама

Не на последно място, ако сте следили редовно МТБ-БГ през последните 2-3 години, вероятно знаете, че именно сериите на iXS бяха трамплинът, чрез който Изабела Янкова отскочи към Световната купа и към позиция №1 във всички елитни състезания при девойките. През 2021 г. и други обещаващи български състезатели се пробваха в състезанията на iXS и някои от тях имаха добри резултати, а със сигурност натрупаха и опит. Предполагам, че тенденцията ще се запази и през сезон 2022.

Предполагам, че всичко това дава достатъчно контекст и е време да ви покажа датите и домакините на сериите по спускане на iXS за 2022 г.


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>