WTB представя карбоновите колела CZR

След като миналата година WTB предложи на клиентите си за пръв път карбови капли под името CZR, сега американската компания прави и следващата стъпка, добавяйки готови комплекти наплетени колела със същото име. С оглед на това не е учудващо, че новият продукт също се предлага в две разновидности – CZR i23 са за т.нар. gravel велосипеди, а CZR i30 са АМ/ендуро колела за агресивно каране, които са достатъчно издръжливи, за да устоят на всичко, което се изпречи пред гумите ви.

Ако ви интересува моделът за gravel, вярвам, че лесно ще намерите информация и за него. Аз ще се фокусирам върху МТБ модела CZR i30. На първо място ще кажа, че те не са проектирани да бъдат най-леките на пазара. Основен приоритет на WTB е била здравината и издръжливостта. Затова каплите са направени от внимателно подбрани и комбинирани карбонови платове и смоли, подсилени са допълнително при леглата за спиците, наплетени са ръчно с двойно изтънени спици, месингови нипли и бързо зацепващи главини Frequency, които използват първокласни лагери и големи уплътнения. Както споменах и в миналогодишната статия, гаранцията на WTB към оригиналния собственик покрива всяко възможно счупване на капла по време на каране, без въпроси за избор на линия, височина на скока, падане и т.н.

Реклама

WTB отдавна са твърди привърженици на безкамерните гуми, така че колелата им са напълно съвместими с такава употреба. Те използват допълнителния бандаж Solid Strip, който запълва централния канал на шините и по този начин хем осигурява равна основа за полагане на запечатващата лента, хем я предпазва от ниплите/спиците.

Главините при двата модела колела са различни, макар че използват сходна конструкция на храповия механизъм с 6 блокиращи палчета (т.нар. „кученца“), групирани в две групи по три, които осигуряват зацепване на всеки 5 градуса. Уплътняването и защитата от вода, прах и други външни елементи също е на еднакво добро ниво. При i30 обаче пружинките на „кученцата“ са подсилени, за да отговорят по-добре на нуждите и натоварванията при планинско колоездене.

Предното колело е с 28 спици и тежи 878 грама, а задното е с 32 спици и тегло 1026 грама.

Препоръчителната им цена за САЩ е съответно $749.95 за предното и $849.95 за задното. Очаква се да се появят на европейския пазар през септември 2021 г.

https://www.wtb.com/


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>