Новият Wicked Will ще е една от най-универсалните гуми на Schwalbe

За 2022 г. германският производител на гуми Schwalbe възражда модела Wicked Will, който за първи път бе представен през 2009-2010 г., но тогава не се превърна в кой знае какъв хит. Сега обаче гумата е с изцяло нов облик и има всички шансове да стане предпочитание на много от хората, търсещи лека, добре търкаляща се, но и добре държаща се при спускане гума. Или поне това е, което обещават Schwalbe като характеристики на новия продукт.

Може би ще ви е забавно първо да видите подгряващия рекламен видеоклип с участието на Роб Уорнър:

Казано най-просто, новият Wicked Will ще запълни нишата между нископрофилните ХС гуми (например Racing Ralph) и пълноразмерните АМ/ендуро модели (като Nobby Nic и Magic Mary). Именно на последните прилича шарката на новия модел, но височината на бутоните е по-малка – не чак като при ХС гумите, но близко до тях. Формата на централните грайфери също е оптимизирана за по-добро търкаляне, т.е. с по-големи скосявания отпред. Важно е да се отбележи, че скосените предни ръбове са и раздвоени. Shwalbe наричат този дизайн semi-ramped  и твърдят, че при него се гарантира не само ниско съпротивление, но се добавя и сцепление при накланяне на байка в завой.

Реклама

Засега се очаква Wicked Will да се предлага само в размер 29х2.4 с каучукова смес Speedgrip, но в три различни варианта като конструкция: Super Race e най-лек и тежи 820 грама; Super Ground е малко по-тежък (830 грама), но добавя защитен слой Snake Skin, а Super Trail (920 грама) е за по-агресивни карачи, които искат да са защитени от прещипване на гумите, като за целта при бордовете има допълнителни вложки, усилващи стените в тази област. Повече подробности за типовете конструкции при Schwalbe може да си припомните тук.

В горния видеоклип са инкорпорирани и три по-кратки, в които Емили Бати, Скот Лафланд и Амари Пиерон тестват новите гуми Wicked Will. Ако желаете, може да ги гледате отделно чрез тези връзки:
https://www.youtube.com/watch?v=TL-juDl_wKY
https://www.youtube.com/watch?v=pxLy2GeLpco
https://www.youtube.com/watch?v=GDYAWdnqgC0

Още за модела може да видите в сайта на производителя: https://www.schwalbe.com/


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>