Новият Santa Cruz Bronson е с размер на колелата 29/27.5

След като представи новото поколение на ХС модела Blur, американският производител обнови и АМ/ендуро модела Bronson, който вече е с 29-цолово колело отпред и 27.5 отзад. Предимствата според Santa Cruz са ясни – предното колело гази по-добре и добавя стабилност и увереност при по-трудни терени; задното колело осигурява по-добра маневреност и пъргавина, по-лесно вдигане във въздуха и други ползи. Ходът на задното окачване е 150 мм, а на вилката 160 мм. С други думи, този модел продължава да търси възможно най-добрия баланс и максимална универсалност.

Като изключим тази промяна (която, разбира се, не е никак малка и влече със себе си и промени в геометрията на байка), новият Bronson е трудно различим от предишното поколение. Силуетът и формите на рамката остават същите, окачването VPP е в познатата конфигурация с разположен над средното движение заден амортисьор в „тунел“ през седалковата тръба. Размерът на шока е 230х60 мм и производителят твърди, че всеки заден амортисьор с такива размери (с пневматична или метална пружина, с или без допълнителен резервоар) е съвместим с рамката.

Другите детайли включват универсално ухо за задния дерайльор (Sram UDH), накрайници ISCG05, възможност за бидон за вода, вътрешно окабеляване и т.н.

Засега Bronson MX се предлага само с карбонова рамка в двете разновидности – C и CC (втората е по-лека, но по-скъпа). Ако искате само рамка (вариант СС със заден амортисьор RockShox Super Deluxe Ultimate), цената е $3,699. Ако предпочитате готов велосипед, най-достъпният вариант е с цена $5049, а най-скъпият е $11399USD.

Реклама

Bronson MX се предлага в пет размера – от XS до XL, като дължината на задницата се променя при всеки от тях. Важно е да се отбележи, че при най-малкия предното колело също е 27.5, останалите са с по-голямо. По отношение на геометрията Santa Cruz са направили леко осъвременяване, но без драстични промени – челният ъгъл е 64.5 градуса, ъгълът на седалковата тръба е от 76.9 до 76.4 градуса (различен при всеки размер). Това е при по-ниската позиция, има и малко „по-висока“.

https://www.santacruzbicycles.com/


Харесва ли ви съдържанието на MTB-BG.com?

Искате ли и занапред да има достатъчно от него? Вече можете да подкрепите дейността ни чрез Абонамент за физически лица.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>