А3 е новата премиум каска тип половинка от Troy Lee Designs

Ако следите продукцията на Troy Lee Designs във времето, името на най-новата каска тип половинка на компанията няма да ви изненада. Преди години първият им подобен модел за АМ/ендуро каране се казваше А1, после се появи А2, а сега е ред и на А3. И тъй като той е по-скъп в сравнение с предишните два (220 щатски долара), TLD са се постарали да включат в него доста нови неща и подобрения.

Ето един бърз списък с основните акценти при каската А3:

  • TLD винаги се стремят да постигнат високо ниво на защита, което в случая е потвърдено и от петте звезди (най-високата оценка), дадени на продукта от независимата лаборатория за тестване на каски Virginia Tech.
  • Конкретно при А3 тялото на каската е изградено от два вида материал – класическата твърда пяна EPS, абсорбираща енергията при резки и силни удари, и допълнителен слой EPP, който пък се грижи за удари с по-малка сила и интензитет. Към това е добавена и системата B-Series MIPS  за защита от усукващи натоварвания, която осигурява възможност за 360-градусово движение на вътрешната „клетка“ за главата спрямо тялото на каската.
  • Външната черупка на A3 се състои от три части, отляти към споменатото двукомпонентно тяло.
  • Козирката използва технология, наречена Magnajust®, с три позиции за регулиране и възможност за поставяне на маска за спускане под нея, докато се изкачвате. Ако карате със спортни очила, за сигурното им закрепване, когато не ги ползвате, са предвидени два от отворите в задната част на каската.
  • Изцяло нова е и технологията Sweat Glide System – това е специална попиваща подложка в предната вътрешна част на каската, над веждите, която предпазва очите и очилата от стичаща се пот. Тази подложка може да се сваля и да се подменя, като в кутията ще намерите два резервни броя.
  • Омекотяващите подложки, които осигуряват комфортно усещане при носене, са антибактериални и с много голяма площ. Новото при тях е, че потребителите могат сами да ги дооформят според желанията си. На ключови места са направени перфорации за изрязване, така че можете да се въоръжите с ножица и да си припомните часовете по труд и творчество с цел да постигнете перфектно пасване или пък по-добро проветрение. Ако объркате нещо, заедно с каската получавате и втори комплект, а може да си поръчате такъв и отделно.
  • Новост е и магнитната катарама Fidlock® под брадичката, както и страничните катарами за реглаж на ремъците под ушите, които са с подобрен дизайн.
Реклама

А3 се предлага в три размера и четири разцветки.

https://troyleedesigns.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>