Скрити в кормилото инструменти от Lezyne

След като в началото на февруари американската компания Lezyne представи своята обновена колекция от класически мулти-инструменти, малко по-късно се появи новината и за други нови продукти. Става дума за ремонтни комплекти, скрити от погледа в кормилото на велосипеда, които винаги могат да са ви подръка.

Този тип продукти и инструменти, прикрепени към или скрити в различни части на велосипеда набират все повече популярност в последните години. Една от най-известните подобни системи е EDC на One Up Components, но и други производители, като Lezyne, започнаха да прилагат този подход.

Идеята е ясна за всеки – този тип продукти са подходящи за хора, които обичат да карат без раница или чанта под седалката, както и за тези, които са достатъчно разсеяни, за да забравят мулти-инструмента си вкъщи точно тогава, когато се оказва, че им трябва за ремонт на пътеката.

Реклама

Продуктите на Lezyne носят името Insert Kits и засега има два вида. Общото е, че се прибират на скрито, сигурно и универсално място – кормилото на велосипеда. За да нямате проблеми със съвместимостта, всеки комплект идва с три размера О-пръстени, чрез които да го фиксирате максимално плътно към вътрешните стени на кормилото, стига вътрешният му диаметър да не излиза извън рамките на 17.9 – 20.9 мм.

Tool Insert Kit е комплект от няколко бита, които се съхраняват в удобна дръжка и се прикрепят към накрайник, който може да се сгъне под 90° в случаите, когато това е по-удобно или когато трябва да се приложи повече сила. Предлага се в три варианта (размера), които са с различен брой битове (функции). Най-компактният е с 5 бита, а най-големият с 11.

Tubeless Insert Kit, както показва и името, е комплект за ремонт на безкамерни гуми. Дръжката му служи и като кутийка за съхранение на фитили и шило/пила за обработване на отвора в гумата и вкарване на фитилите.

Ето обобщение на всичко най-важно за новите Insert Kits на Lezyne в една картинка:

https://ride.lezyne.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>