Troy Lee Designs създаде all mountain каска

Моделът носи простичкото име А1 (което има връзка и с именуването на DH моделите им и, най-общо казано, би трябвало да се чете като all mountain първо поколение) и е насочен към хората, които имат нужда от лека, проветрива и добре пазеща каска за по-агресивно ХС каране, наричано в последните години как ли не – all mountain, ендуро, trailriding и т.н.

Компанията Troy Lee Designs работи вече над 30 години, като в началото дейността ѝ е свързана най-вече с графичния дизайн, със създаването на уникална визия за някои от най-добрите отбори и спортисти в мотокроса, планинското колоездене и други спортове. Така се стига и до момента, в който TLD създава и собствена линия от продукти – каски, облекла, защитна екипировка. Страхотният външен вид, съчетан с високо качество на продуктите, бързо превръщат марката в една от най-желаните, макар в ценово отношение често да надхвърля конкурентите си. В наши дни трудно ще намерите спускач, който да не е чувал за Troy Lee Designs, а каските с подбрадник D2 и D3 са сред фаворитите на много от любителите на спускането и фрийрайда.

И ето, че след 3 години развойна дейност, TLD представи един съвсем нов продукт – каска без подбрадник, лека, проветрива, насочена към хората, които карат и нагоре, и надолу. Макар че А1 може да се ползва дори за по-леки ХС карания, основното ѝ предназначение е да осигури повече защита за главата, т.е. насочена е към по-агресивните форми на ХС каране, по трудни и технични терени. Най-модерното въплъщение на това каране се нарича ендуро, или пък all mountain, ако така предпочитате.

Както и при други подобни продукти на пазара, увеличената защита е най-вече в задната част, където каската обгръща тила и защитната черупка слиза ниско зад ушите. Цялостната конструкция на каската е съобразена с евентуалните по-сериозни удари, които се очаква да поеме, а резултатите от тестовете в това отношение надхвърлят колоездачните стандарти CPSC и CE EN. Въпреки тази увеличена защита, теглото на каската остава ниско – около 320 грама, а отворите осигуряват добра циркулация на въздуха и проветрение за главата.

Сред другите екстри и характеристики на А1 можем да посочим регулируемата козирка с анодизирани алуминиеви болтове, удобната (поне така изглежда на снимките) система за притягане и реглаж на каската около главата и др.

Разбира се, както е при всички продукти на TLD, А1 разчита много и на своя дизайн. Макар че дори на снимките ясно се виждат някои лесно разпознаваеми и отличителни черти и линии на каската, предполагам, че на живо тя ще изглежда още по-добре.

Виждате и първите две разцветки, които ще бъдат разпространени в ограничени количества.  От 4 февруари нататък те ще могат да бъдат закупени през сайта на TLD (www.troyleedesigns.com) или чрез дилърската им мрежа. Златната разцветка Gold Metal Flake Cyclops ще струва 185 долара, а сиво-черната Black Cyclops – 165 долара. А1 ще се предлага в размери от XS до 2XL.

Ето и един видеоклип, посветен на новия продукт:

http://www.troyleedesigns.com/

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>