A2 – новата АМ/енудро каска на TLD

Преди няколко години Troy Lee Designs бяха едни от първите, които представиха специализирана АМ/ендуро каска с по-дебела черупка и по-голямо покритие на тила. A1 беше без подбрадник, но във всяко друго отношение осигуряваше повече защита от стандартните ХС каски, като все пак запазваше в голяма степен проветривостта и ниското тегло. Сега този тип каски са доста разпространени, а TLD са готови с нов продукт от същия тип, наречен А2.

При това второ поколение АМ каска компанията е успяла едновременно да увеличи защитата и да подобри вентилацията. Някои от основните новости при А2 спрямо А1 са следните:

За първи път при такъв тип каска черупката е изградена от два различни вида пяна – EPP (по-мека, за удари с ниска скорост и интензитет) и EPS (за удари с висока скорост и интензитет, каквато се ползва стандартно при всички каски). Този тип конструкция подобрява значително абсорбирането на различни по вид и сила напрежения, а за справяне с усукващи удари е добавена и системата MIPS. Пак в тази графа с подобрения е увеличаването с 16% на дебелината в предната (челна) област и по-високите „ребра“ от EPS пяна, които също подобряват абсорбирането на енергията при по-силен удар.

Анодизираните алуминиеви крепежни елементи са проектирани така, че при удар да се освободят от черупката, за да не нанесат нежелани поражения.

A2 надминава следните стандарти за защита: CPSC 1203, CE EN 1078, AS NZ 2063:2008.

По данни на TLD при А2 проветривостта е увеличена с 25%, което не е никак малко.

Наред с това са подобрени и омекотяващите подплънки – те са дебели, попиващи и бързосъхнещи, а специалният плат X-Static се бори с микробите и бактериите, за да не задържа каската неприятна миризма, дори когато потенето е обилно.

Реклама

Внимание заслужава и системата за фиксиране на каската към главата, която е регулируема от всяка страна и във всяка посока, която ви хрумне, и позволява да настроите позицията на каската перфектно спрямо формата на черепа.

Тъй като е предвидена и за дисциплината ендуро, А2 е напълно съвместима с използването както на очила, така и на маски за спускане.

Верни на себе си, TLD предлагат А2 в 13 разцветки – както по-неутрални, така и ярки, набиващи се в очите. В зависимост от това, цената е 169 или 175 щатски долара, а всеки потребител може да разчита на 3 години гаранция срещу дефекти в материалите или изработката.

Досегашният модел А1остава на пазара, но с по-ниска цена – 139 долара, като включва стандартно и системата MIPS.

https://www.troyleedesigns.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>