OneUp EDC Pump – много неща в малък обем

OneUp Components е марка, която се появи на пазара едва преди няколко години, но бързо си спечели добро име сред потребителите, при това в доста различни направления – предни венци, периферни компоненти, понижаващи колове за седалка… и една специална категория аксесоари EDC, които са подчинени на идеята за съвместяване на много полезни функции в малък обем, например в специална капсула в стержена на вилката.

От същата серия са и помпите EDC. Една такава видях на живо преди Коледа и ми се стори доста удобна и практична, затова реших да ви я представя накратко. Става дума за по-голямата от двете помпи EDC – High Volume 100cc с тегло 160 грама (само помпата). OneUp твърдят, че техният продукт има най-доброто съотношение между обем и тегло.  

По важно в случая е друго – вътре в помпата можете да добавите няколко полезни „джаджи“, а именно:
– Много компактен мулти-инструмент с основните размери шестограни + Torx T25 и права отвертка – в дръжката на помпата.
– Допълнителна миниатюрна машинка за верига, която служи и като ключ за спици – отново в дръжката на помпата.
– В долния цилиндър (тялото на помпата) може да съхранявате или патрон със сгъстен въздух за бързо помпане, или специална капсула, в която има щанга за гуми, фитили и шило за монтирането им.

Накрайника на помпата EDC е само за френски вентили (Presta) и е направен така, че да се фиксира безопасно към вентила само с натискане. Той също така може да се демонтира от помпата, за да служи като накрайник за използване на CO2 патрон.

Реклама

Цената на помпата е $59.00 USD, но допълнителните аксесоари (изброени горе) се купуват отделно. Цялата система може да достигне цена около 200 лв., което не е малко, но така или иначе, ако си купите подобни неща от друг реномиран производител, няма да излезе много по-малко, а тук всичко е наистина доста минималистично и интегрирано.

За повече подробности посетете сайта на производителя: https://www.oneupcomponents.com/  

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>