Нови и интересни продукти: Farr Twin-T

Преди не много време ви представих една интересна лапа от австралийския производител Farr. Ако сте готови за следващата порция екзотика от тях, вижте този твърдак със стоманена рамка, който е като никой друг на пазара в момента!

Специфичното при Twin-T e конструкцията на рамката, която използва две тънки долни тръби с няколко свързващи „моста“, заварени между тях. Над горната тръба, която е заварена към долната част на челото, има още една тръба… изобщо, предната част на рамката е такава, каквато аз лично не съм виждал при друга марка и модел. Не е така обаче, ако човек се върне към някои по-стари BMX велосипеди, а още повече ако погледне шаситата на мотоциклетите, които обикновено използват точно такива тръбни конструкции.

Реклама

Въпреки това „ретро вдъхновение“, детайлите по рамката са напълно съвременни. И макар че Twin-T изглежда изключително здрава и солидна (и вероятно е такава, като се има предвид, че тежи 3.26 кг преди боята!), Farr са решили да не прилагат към този модел ендуро геометрия и са подходили доста по-консервативно към ъглите – 69° челен ъгъл и 74° седалков при вилка със 120 мм ход. Целта е байкът да е изключително универсален и подходящ за хора, които търсят приключението в различни форми, а не най-високата скорост по трасетата. Освен за планинско колоездене, Twin-T може да се ползва и за велотуризъм с бивакуване, че даже и като основа за gravel bike.

Цената на рамката е 895 щатски долара, а за представянето на модела и в духа на общата екстравагантност, Farr са монтирали на „фотомодела“ от снимките обърната вилка от един бутиков италиански производител – Bright Racing Shocks. Ако искате да научите повече за Farr Twin-T, насочвам ви веднага към сайта на производителя: https://ridefarr.com/.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>