Нови и интересни продукти: Cube Stereo 240 Pro

В последните години все по-често се появяват истински детски планински велосипеди и Cube Stereo 240 Pro, нов модел на германския производител за 2021 г., е пример точно за такъв.

Под „истински“ имам предвид, че байкът не просто е с дебели планински гуми, а си е пълнокръвен детски all mountain велосипед със 120 мм ход на окачването и подходяща геометрия.

Рамката е алуминиева, със съвременни и характеристики и модерен дизайн в общата стилистика на Cube. Челният ъгъл е 67° – достатъчно малък, за да дава увереност при спусканията, но не прекалено, за да запази и повече пъргавина в завоите. Седалковият ъгъл е 74°, а дължината, височината и останалите параметри са изцяло съобразени с карачите, за които е предназначен (деца с ръст 120-140 см) и с това, че те едва ли ще карат по тясно профилирани терени, а по-скоро ще пробват от всичко по малко – и горски пътеки, и трасета в байкарковете, и дори ХС разходки.

Реклама

Такъв е подходът и при компонентите. Вилката Manitou Machete J-Unit и задният амортисьор Manitou Radium Expert RL са пригодени и настроени специално за килограмите на подрастващите. Други части в окомплектовката на Stereo 240 Pro (курбели и периферни компоненти) също са проектирани специално за деца. 11-скоростното задвижване е Sram GX, спирачките са Magura MT30, а общото тегло на велосипеда е 12.1 кг.

Е, цената също е като на истински маунтин байк за възрастни – 1999 евро (в България ще струва 3999 лв.)

https://www.cube.eu/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>