Нови продукти от PRO за 2020 г.

Освен обновената си колекция обувки, покрай Евробайк Shimano поднесе информация и за нови продукти с марката PRO – както знаете, тя е насочена към компоненти, аксесоари и други подобни неща. И макар че много от новостите са насочени към шосейните велосипеди и т.нар. gravel bikes, има и достатъчно МТБ продукти за една кратка статия, в която да ви ги представя.

След успеха на седалките STEALTH, които мнозина започнаха да ползват и за крос-кънтри каране (макар досега официалното им предназначение да бе за шосе), Shimano прави логичната стъпка и предлага още един вариант на този супер-лек и ефективен продукт. STEALTH OFF-ROAD се присъединява към представената по-рано STEALTH SUPERLIGHT, за да разшири тази серия до общо 4 разновидности. Новата седалка е насочена към ХС и gravel байкове и използва лека карбонова основа с т.нар. C.TEC (Comfort Technology) захващане на релсите, което подобрява комфорта. Тъй като става дума за състезателен модел, теглото е основен приоритет и е 159 грама. При все това то не е било единствената цел при проектирането на седалката – леката EVA пяна с двойна плътност е добавена на местата, където е най-необходима, наред с анатомично оформената и изрязана горна част с широчина 142 или 152 мм.

Много от новите компоненти са обединени под името DISCOVER и са насочени към модерните gravel байкове. Наред с това обаче някои от тях са подходящи и за ХС велосипеди. Такъв е случаят с понижаващия кол за седалка DISCOVER DROPPER SEATPOST, който е с диаметър 27.2 мм и ход 70 мм. Теглото му е 417 грама при дължина 350 мм, а скобата за седалката е с нулево изместване назад.

Лапите от серията DISCOVER (с дължини от 70 до 100 мм, с 6° наклон и 1 1/8” диаметър) също могат да се ползват за ХС велосипеди, макар принципно да са насочени към gravel байковете.

PRO добавят към аксесоарите си и няколко помпи. TEAM CO2 MINIPUMP е предназначена за шосейно и планинско колоездене и може да се ползва както като стандартна помпа (с голям обем, позволяващ помпане с по-малко усилия), така и в комбинация с патрон със сгъстен въздух, когато искате да напомпате гумата бързо или да достигнете по-високо налягане. Обръщаемата глава е съвместима автомобилни и Presta вентили. Наред с нея бе представена и новата HIGH PRESSURE PUMP за шосейни колоездачи, както и компактен CO2 INFLATOR с регулиране на налягането при ползване на патрона със сгъстен въздух.

Има и нови бидони за вода, сред които такъв с изолация (т.е. за запазване на температурата на течността), офроуд модел и TEAM BOTTLE с подобрена капачка. Към тях вървят и нови поставки, като някои от тях са доста интересни. PRO BOTTLE CAGE MOUNT – BATTERY се закрепва към батерии тип SHIMANO STEPS BT-E8010/8014, т.е. предназначена е специално за е-байкове. PRO BOTTLE CAGE MOUNT – SADDLE пък е с директен монтаж към всяка седалка PRO.

За планинските колоездачи PRO са подготвили и нов модел двукомпонентни LOCK-ON TRAIL GRIPS.

https://bike.shimano.com/

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>