Нови обувки от Shimano за 2020 г.

Отново е това време покрай Евробайк, в което се появяват десетки нови продукти и човек започва да се чуди за кой по-напред да пише. Към обувките на Shimano обаче винаги съм изпитвал уважение и интерес, а и те са добре познати на българския потребител, така че ще маркирам набързо новостите при тях по отношение на МТБ моделите.

Една интересна подробност е, че много от тях вече получават и „етикет“ за е-байк съвместимост. Какво точно означава това ми е трудно да кажа – не виждам и не намирам някаква разлика спрямо преди, но явно е важно да се следват тенденциите, а те са такива, че всеки гледа да маркира продуктите си като подходящи и за е-байк. Нищо чудно, като се има предвид бурното развитие на този пазарен сегмент в Западна Европа…

Новите крос-кънтри обувки XC5 отново заимстват дизайн и детайли от по-скъпите S-PHYRE XC9, идвайки със система за притягане BOA, възможност за монтиране на допълнителни шипове в предната част на подметката и каучукова смес от Michelin, осигуряваща добро сцепление при ходене. Моделът ще се предлага и в дамски вариант.

Моделите AM9 и AM7, предназначени за Downhill/Enduro с SPD закопчаване идват в нови разцветки – тъмно синьо или черно за SH-AM9 и синьо или черно за SH-AM7. При тях е подобрен и каналът за скобите и педалите, така че да се улесни още повече откопчаването и закопчаването. AM7 ще има и специфичен дамски вариант в сиво/пурпурна разцветка.

GR9 и GR7 са Downhill/Enduro обувките за платформени педали. И тук виждаме нови цветове – тъмно син (Navy) или черен за GR9 и жълт или черен за GR7, но по-важното е, че Michelin са разработили нова каучукова смес за подметката, така че сцеплението е подобрено още повече. Увеличена е и защитата чрез подсилващ слой от термопластичен полиуретан  (TPU), здрава „капачка“ при пръстите и повдигнати от вътрешната страна на глезените стени. И тук GR7 ще се предлага в дамски вариант със сиво/синя разцветка.

Новата версия на популярните зимни обувки MW5 (SH-MW501) е с мембрана DRYSHIELD и с неопренова яка около глезена, която пази както от студ, така и от навлизане на влага и мръсотия.

За любителите на диви пътеки и отдалечени места, каквито в България не липсват, универсалните обувки Mountain Touring MT7 и MT7GTX предлагат комбинация от удобство при ходене, особено по планински терени, и ефективност при педалиране. Ако искате да сте максимално защитени от дъжд и влага, MT7GTX са с мембрана GORE-TEX, която е една от най-добрите на пазара. И двата модела са със система за бързо и прецизно притягане Boa L6 dial, каучукова подметка (външната ѝ част) и абсорбираща вибрациите вътрешна част на подметката. Разбира се, пръстите са добре защитени допълнителна облицовка в предната част на обувките.

https://bike.shimano.com/

Реклама

Етикети: , , , , , , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>