Нови модели от Scott за деца и младежи

Scott правят едни от най-напредничавите планински велосипеди за възрастни, като ХС моделите им са на особена почит не само заради успехите на Нино Шуртер, но и защото открай време държат високо летвата по отношение на тегло, геометрия и дизайн. Добрата новина е, че това важи и за детско-юношеските им серии, а в наши дни те заемат все по-важно място сред продуктите на компанията.

Пример за това е разширената за 2019 г. категория Future Pro. В нея виждаме четири моделни линии, включително знаковите за марката Spark и Scale, разработени с внимание и специфична насоченост към подрастващите, т.е. към колоездачите в юношеска възраст.

Топ-моделът SPARK PRO 700 например е с карбонова рамка HMF, отговаряща на всички съвременни стандарти; окачване от Fox, комбинирано със системата TwinLoc на Scott, осигуряващо 100 мм ход и три различни режима (отключен, заключен и traction control); задвижване Sram NX Eagle с 1х12 скорости и допълващи компоненти от Syncros. Байкът е напълно функционален както за ХС състезания, така и за всяко друго каране от такъв тип, а теглото му е около 12.6 кг. Основната разлика с моделите за възрастни е, че се предлага само в един (малък) размер с 27.5″ колела, т.е. геометрията му е съобразена с ръста на целевата аудитория, но иначе рамката е с модерни стойности като челен ъгъл 67°, седалков ъгъл 73.8°, просторен преден триъгълник и къса лапа. Друга специфика е кормилото с широчина 700 мм, което за възрастни може да изглежда малко в наши дни, но за телосложението на подрастващите е напълно достатъчно.

Такъв е подходът и към твърдаците Scale, сред които най-високо стои вариантът SCALE PRO 700. И при него рамката е карбонова, клас HMF, с всички технологии и екстри, които познаваме и от байковете за възрастни, и с адекватна за предназначението на велосипеда и ръста на ползвателите му геометрия. Окомплектовката може и да не е толкова професионална, за да остане цената по-достъпна, а и с оглед на по-късия хоризонт за ползване при подрастващите, но все пак е напълно функционална и за сериозно каране в планината, и за състезания. Вилката е RockShox Judy Gold TK Solo Air, задвижването SRAM NX Eagle е с 12 скорости, колелата и периферните компоненти са Syncros. Теглото е под 11 кг, което означава, че всеки младеж и девойка може да се превърне с този Scale в истинска „ракета“ по пътеките.

В категорията Future Pro попадат и две серии с 26-цолови колела, специализирани не само по признака възраст, но и по пол. За момичетата са предназначени моделите Contessa, оглавявани от CONTESSA 600 (горе), а за момчетата има дори 1-2 варианта повече, само че тук името е Roxter, а най-отгоре стои ROXTER 600 (долу). И в двата случая нивото на оборудване е сходно, даже идентично, както и цената, но разликите са в геометрията и дизайна на рамката, която е съобразена с анатомичните особености на двата пола, а също и с различните им предпочитания към външния вид. Има разлики и в някои периферни компоненти. Тези две серии са по-достъпни като цена и са предназначени за по-любителско каране, но във всички случаи са напълно пригодни за пътеките в планината. 

Всъщност серията Roxter като цяло замества твърдаците Voltage, като тук отиваме и към категорията Junior, която е изцяло за детски велосипеди с размери на колелата от 16 до 24 цола (има също така и баланс байкове). В нея също не липсват интересни модели – например малкият Scale RC 24, който е с алуминиева твърда рамка, малка вилка SR Suntour XCR Air LO DS 24″ с 63 мм ход, дискови спирачки и скоростна система Sram с 10 предавки.

Друг интересен модел, наличен и в България, е Roxter 24 с цена 750 лв.  Казано най-просто, това е малък Plus байк с твърда рамка и вилка. Тази концепция осигурява ниско тегло (11.2 кг) и голяма надеждност (заради по-простата конструкция), комбинирани с високата проходимост и комфортната возия от по-големия балон на гумите. Разбира се, дизайнерите също са се постарали да направят този малък байк красив и привлекателен за малките колоездачи, а дисковите спирачки и наличието на скорости ще им позволят да направят уверено първите си стъпки, по пресечен терен.

Много интересен е и моделът GRAVEL 24. Както показва името му, става дума за представител на много популярния в последните години хибриден сегмент gravel bikes, само че в умален вариант за деца. Ако този тип велосипеди са вашата страст, защо да не запалите по тях и детето си? 🙂

Както стана ясно, някои от моделите в детско-юношеските категории могат да бъдат разгледани и на живо в България, но по-важното е, че всеки от тях може да бъде поръчан за доставка, като в този случай дори ще получите отстъпка от цената до 20%. Това важи и за всички останали модели от каталога на Scott за 2019 г.. Попитайте за условията и наличности на тел. +359 877 040 404 или на мейл [email protected] .

https://scott.bg/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>