Crosser XCS101 – достъпни периферни компоненти за твоя велосипед

През 2018 г. Velosiped.bg представи напълно обновената линия периферни компоненти Crosser XCS101. Тя е продължение на първата им изобщо серия, включваща кормила, лапи и колове за седалка, но при това второ поколение са направени редица подобрения. Изцяло нов е и графичният дизайн с релефни елементи в три различни разцветки – синьо, червено и сиво.

Кормилата са налични в две дължини – 740 мм (горната снимка) и 720 мм (долната снимка). Издигането за всяко от тях е респективно 25 и 35 мм, т.е. може да се каже, че по-късото кормило е малко по-любителски насочено, докато по-широкото е за по-агресивно каране, но с уговорката, че тези параметри зависят преди всичко от личните предпочитания. Изработени са от алуминиева сплав 6061, с двойно изтънени стени за намаляване на теглото. Диаметърът в централната част е 31.8 мм, а теглото е около 270 грама.

Подобренията включват най-вече маркерите за скъсяване на кормилото, както и тези в центъра, подпомагащи регулирането при монтажа.

Цената е 31.90 лв. за по-широките кормила (740 мм) и 30.90 лв. за по-тесните (720 мм).

https://velosiped.bg/kormilo-aluminievo-crosser-xcs101-mtb-cross.html


При първото поколение имаше няколко дължини на лапата, но сега Crosser са заложили само на една – 70 мм, която е достатъчно универсална за съвременните ХС велосипеди. Макар че лапата е достатъчно лека (140 грама), тя не прави компромис със сигурността на захватите – при кормилото е с четири стоманени болта, при лапата е с два. Скобата за кормилото е с размер 31.8 мм и с челен отвор, който позволява прецизно центриране при монтирането. Цената на този компонент е 29.90 лв.

https://velosiped.bg/lapa-alum-crosser-xcs101-31-8mm-28-6mm-ud-lzhenie-70mm-mtb-cross.html


Колът за седалка също е само в един размер, максимално универсален – 31.6х400 мм. Скобата за седалка с два болта, позволяваща фин реглаж на наклона, е запазена, както и нулевото изместване спрямо центъра.

Освен характерните за серията графики, са добавени и маркери за височината на седалката, което е много полезно за хора, които предпочитат да понижават нивото ѝ за спусканията.

Теглото е 330 грама, а цената 25.90 лв.

https://velosiped.bg/kolche-za-sedalka-alum-31-6-h-400mm-crosser-xcs101-mtb-cross.html

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>