Няколко есенни предложения от Drag Zone

В Drag Zone винаги можете да намерите интересни и полезни продукти, така че следващите дори не са свързани с конкретния сезон (есента), а и с всеки друг – просто сега им дойде времето да ги представим.


Раница Vaude Bracket 22

Трудно ще сбъркате тази раница, ако я видите някъде по пътеките. Запомнящият се дизайн обаче не е самоцелен, а е подчинен на богатата функционалност, която има този модел, предназначен за всеки, който има нужда от подобен обем, независимо дали кара крос-кънтри или АМ/ендуро. В много отношения и детайли Bracket 22 напомня на ендуро раницата Moab Pro, за която можете да прочетете подробни впечатления тук: https://mtb-bg.com/2017/08/16/test-2017-vaude-moab-pro. Основните разлики са, че Bracket 22 е без протектор за гръбнака, поради което е по-лека (само 980 грама!) и в същото време има още повече джобове и елементи за доброто организиране на багажа.

Гърбът е изграден от дишащи панели, групирани в две линии, образуващи отчетлив канал между тях за по-добро отвеждане на потта и топлината от тялото. Съществен елемент от окачващата система е широкият и дишащ ремък за кръста, който се закопчава двустепенно – с велкро лепенка и с катарама. Този пояс увеличава значително стабилността на раницата, а от едната му страна е добавен и джоб, който да е лесно достъпен по всяко време.

Много удобно решение е и свалящото се отделение/органайзер за инструменти, в което стои и дъждобранът. Казано най-просто, то прилича на несесер, в който можете да подредите резервна гума, мулти-инструмент, различни други дреболии и при нужда можете да го откачите от раницата, за да работите само с него. За помпа е предвиден отделен джоб, такъв има и за очила (с мека и нежна подплата, разбира се). Сред другите дребни, но важни удобства, може да споменем ключодържателя, възможността за закачане на стопче, светлоотразителните елементи и др.

Основният товарен отсек е еднообемен и позволява прибирането на по-големи неща (например полар, яке, аптечка и др.). В него има и отделен, вътрешен джоб за хидратираща система. Главното отделение се отваря с цип, който е асиметричен – от едната страна се отваря по-малко, но от другата слиза чак до долу, откривайки по този начин лесен достъп дори до предмети, които сте оставили на дъното на раницата.

В предната част има и панел за прикрепяне на каска, който при нужда може да бъде сгънат и скрит от погледа – върши работа както за каски тип „половинка“, така и за шлем.

Освен всичко друго, раницата е изработена и от екологични материали, така че е снабдена със зеления етикет на Vaude, който удостоверява това.

А коя разцветка би паснала най-добре на екипировката и вкуса ви, знаете само вие, но избор не липсва!

219.00 лв. от DragZone.bg


Тениска/джърси Endura Singletrack Lite

Лятото официално си отиде, но това не означава (надявам се), че няма да имаме още поводи за къси ръкави. Затова не е лошо да разгледате тази бързосъхнеща и удобна тениска на Endura, която е изработена от лека,мека и проветрива материя. Дали ще я носите като първи слой през пролетта и есента, или като единствен слой през лятото, Singletrack Lite ще ви осигури изключителен комфорт, защото конструкцията е със скрити шевове, а платът, съставен от 65% полипропилен и 35% полиестер, наподобява усещането на памук, но без да задържа влагата. Освен това материята е третирана и антибактериално, за да не задържа неприятни миризми при потене по баирите нагоре.

Singletrack Lite се предлага в пет размера и три цвята – остава само да изберете кой вариант да бъде ваш. 😉

69.90 лв. от DragZone.bg


Наколенки Endura MT500

Неведнъж сме отваряли дума за серията MT500 на Endura, която включва продукти от висок клас и с акцент върху ниското тегло, издръжливостта и комфорта. Точно тези качества са присъщи и на наколенките, които ви представям сега.

За да паснат идеално на крака ви, Endura използват като защитен елемент специално оформена, гъвкава вложка от „умна“ PU пяна, т.е. от вискоеластичен материал, който се втвърдява при удар, но през останалото време следва формите на тялото и не притиска никъде излишно костите или кожата.

Допълнително (и много важно) удобство е възможността да ги слагате и сваляте, без да събувате обувките си, т.е. конструкцията се отваря напълно, макар че и сами виждате колко затворени и обгръщащи крака са наколенките в закопчано състояние, когато ги пристегнете с двата велкро ремъка.

По отношение на защитата, споменатите PU вложки осигуряват покриване на стандарта EN1621-1, а освен основните протектори, има и допълнителни странични панели, които пазят коляното и от онези леки чуквания, които често се случват, без дори да разберем кога и как.

В предната си част наколенките са подсилени и с кевларен плат, който е много здрав и устойчив на протриване, за да се осигури по този начин по-голяма издръжливост на продукта във времето. Отзад пък е използвана дишащ „хавлиен“ плат, който осигурява мек допир с кожата и отвеждане на влагата.

Имате избор между два размера – S/M за тези с по-тънки крака и L/XL за по-едри колоездачи.

129.00 лв. от DragZone.bg


Багажник за превозване на велосипед Peruzzo Pure Instinct Roof

С понижаването на температурите мнозина обръщаме поглед на юг към местата, където зимата идва рядко и за кратко, а и есента е по-топла и приятна. Каквото и да си говорим, най-удобният начин за транспортиране на хора и велосипеди е личният автомобил. За да е лесно и удобно обаче, необходими са функционални багажници. Италианският производител Peruzzo отдавна е в този бранш и макар че много хора познават марката основно чрез някои по-достъпни и простички багажници за задна врата, компанията има и доста нови, усъвършенствани модели, които заслужават внимание.

Точно такъв е багажникът Pure Instinct Roof, който се монтира към напречни греди на покрива на автомобила. Трябва да призная, че на картинка и на видео този продукт изглежда един от най-удобните и универсални багажници, които съм виждал.

Нека започнем с рамото и скобата за захват на велосипеда. Рамото е дълго и може да стои както под наклон (в двете посоки), така и вертикално изправено. Специалната скоба, монтирана в края му, може да се върти на 360°. Всичко това прави Pure Instinct Roof съвместим с почти всеки велосипед на пазара, защото можете да го захванете както към произволна тръба от рамката (горна, долна, седалкова), така и към кола за седалката (дори най-изчанчените и усложнени като форма рамки обикновено имат кол за седалка!). Единствено широчината на гумите може да се окаже проблем при някои велосипеди с Plus размер или при фетбайкове, тъй като багажникът е проектиран за гуми с широчина до 70 мм – което означава, че повечето Plus байкове би трябвало да могат да се качат на него. За да не треперите за велосипеда си по бензиностанции и крайпътни заведения, разполагате със заключване както на багажника към гредите, така и на стягащата скоба за велосипеда.

Монтажът към гредите също е пределно лесен – универсалните скоби с гумирана повърхност могат да послужат както за стоманени греди с правоъгълен профил, така и за много от алуминиевите греди. За такива с Т-образен канал има и допълнителни адаптори, ако предпочитате да ползвате него или ако размерите на гредите налагат това.

Всички елементи в контактните точки са гумирани, за да не увреждат гредите на автомобила или компонентите на велосипеда, а всички скоби се стягат с ексцентрикови лостчета, така че монтажът и демонтажът на багажника и/или на велосипеда стават за секунди.

Багажникът е с олекотена конструкция (собственото му тегло е 3 кг) и е в неутрален въгленово сив/черен цвят, така че да пасва добре на всеки цвят автомобил. Товароносимостта му е 20 кг, т.е. няма проблем да превозвате дори съвременен велосипед за спускане и единствено собствениците на е-байкове трябва да внимават с това ограничение. 😉

169.00 лв. от DragZone.bg


Педали Crank Brothers Stamp 3 – MacAskill Edition

За платформените педали Stamp на Crank Brothers е ставало дума и преди, но сега можете да ги купите и с дизайн, разработен за легендата Дани Макаскил.

Всъщност няма значение дали сте негови фенове – педалите Stamp са от най-висок клас и са сред по-леките алуминиеви платформени педали на пазара с тегло 399 грама за чифт. Най-характерното за тях обаче е, че се предлагат в два размера, т.е. с по-малка или по-голяма площ на платформата. По-малкият размер е подходящ за хора, които носят обувки до 43 номер, а другият е за хора с по-големи стъпала или за тези, които държат да имат възможно най-голяма плоскост за стъпване.

От всяка страна имате по десет сменяеми шипа, които можете да регулирате, а около хром-молибденовата ос има един капсулован лагер Enduro и един плъзгащ Igus LL, като вътрешността на педалите е двойно уплътнена срещу проникване на влага и замърсители, така че Crank Brothers дават 5 години гаранция за продукта си – не е малко за компонент, който е изложен на всевъзможни въздействия.

179.00 лв. от DragZone.bg


Комбиниран инструмент Crank Brothers B14

Завършвам с един компактен мулти инструмент, отново на Crank Brothers. Това е областта, в която преди доста години американската компания проби на пазара и оттогава тя не е преставала да развива гамата си от подобни многофункционални помощници за колоездачите.

B14, както подсказва името му, включва в себе си 14 инструмента под формата на отделни накрайници (битове). Всеки от тях може да влезе в магнитното гнездо, което се намира в една от двете оси на дръжката, и по този начин получавате компактно, леко и удобно за работа пособие.

Включва най-важните размери шестограни + 2 плоски отвертки, 2 кръстати отвертки и два размера Torx.

49.90 лв. от DragZone.bg

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>