Нови понижаващи колове за седалка от PRO

През 2017 г. Shimano чрез своята марка PRO навлезе на пазара на регулируемите по височина колове за седалка със своя модел Koryak със 120 мм ход. Сега компанията представи още четири модела, вариращи между 70 и 170 мм ход и с диаметри от 31.6 до 27.2 мм.

Бумът в сегмента с такива колове през последните години е очевиден. Те вече се забелязват не само на АМ/ендуро байкове, където присъствието им вече е стандарт, но дори и при ХС велосипеди и даже при все по-модерните gravel bikes (кръстоска между колокрос/шосеен и ХС велосипед, която може да се кара по леки черни пътища). Затова и Shimano решиха да разширят значително вариантите, в които ще предлагат Koryak.

Към досегашната версия със 120 мм ход PRO добавят следните нови варианти:
– Koryak 170 мм с вътрешно захващане на жилото
– Koryak 150 (с вътрешно или външно захващане на жилото)
– Koryak 70 (с външно захващане на жилото)

Всички разновидности имат еднакво вътрешно устройство и скоба за седалката с един болт.

Компанията очаква повечето потребители (особено в АМ/ендуро сегмента) да предпочетат варианта със 150 мм ход. Такова понижение е предостатъчно дори и за най-техничните пътеки, поне при хората с ръст в средните граници (165-185 см). Затова този кол се предлага с диаметър 30.9 или 31.6 и с възможност за вътрешно или външно окабеляване.

Вариантът със 170 мм ход е предназначен за най-високите карачи и е съобразен с пропорциите на тялото при тях. Той обаче е само с вътрешно захващане на жилото.

Най-леката версия на кола Koryak е със скромните 70 мм ход, които са напълно достатъчни за ХС каране или за gravel велосипед. Този вариант е само с външно захващане на жилото (към долната, неподвижна тръба), но най-ценното при него е диаметърът 27.2 мм, което значи, че и за някои хора с по-стари/по-особени рамки ще има такъв полезен продукт на пазара. (Понижаващите колове с такъв диаметър са рядко срещани – производителите, които предлагат такава опция, са единици).

Реклама

Коловете с вътрешно окабеляване идват с ново дистанционно лостче за лявата страна на кормилото, предназначено за комбинирани с 1х скоростни системи. Тези с външно окабеляване ползват друг тип команда, която е съвместима и с един, и с два венеца отпред.

Новите продукти ще бъдат на пазара през октомври 2018 г.

http://www.shimano.com