Specialized добавя моделите EVO в линията Epic

Ако сте запознати с наименованията при планинските велосипеди на Specialized, сигурно знаете, че добавката EVO към тях означава, че байковете с това име са направени за по-агресивно каране надолу спрямо „стандартните“ в същата линия. Затова, когато тази добавка се появява при чистокръвен ХС модел като Epic, няма как да не е интересно!


За да не повтарям неща, които вече съм писал, може да си припомните подробностите за актуалния модел Epic, който бе обновен цялостно през 2017 г.

Основата на моделите Epic EVO остава същата – в рамката като цяло няма промени, окачването и задният амортисьор Brain са абсолютно идентични, ниското тегло е запазено. Нещата, което ги различават, са:
– Повече ход на вилката – 120 мм.
– По широко кормило – 750 мм.
– По-широки гуми с по-агресивна шарка, особено отпред.
– Регулируем кол за седалката, който позволява нивото ѝ да бъде променяно в движение.

Ако обичате ХС карането, но не само в частта с изкачванията, веднага ще разберете какъв е характерът на новия Epic Evo. Самият производител обяснява появата му с това, че в офисите на компанията има много служители, които са модифицирали своите стандартни Epic-и с подобни компоненти, за да ги направят още по-комфортни и още по-способни при спусканията. От това естествено е възникнал въпросът „А защо не ги предлагаме като готови велосипеди?“.

Реклама

Разбира се, стандартният Epic също запазва някои предимства пред новия си събрат, особено при състезателна употреба. В крайна сметка изборът зависи изцяло от това къде, колко и как карате, но е хубаво човек да избира между такива два велосипеда. 🙂

Това е и внушението в рекламния видеоклип за новия модел, който е изключително приятен за гледане:

https://www.specialized.com/

https://www.bikecenter.bg/

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>