Предложения в края на годината от Drag Zone

Зимата дойде, Коледа и Нова година наближават, дните са малки и студени, но това не е повод да се отказваме от карането на колело. Някои дори откриват съвсем нови предизвикателства в снега, други отправят поглед към южните страни, дори ако това означава само Благоевградска област. Затова и Drag Zone не смятат да закриват сезона за велопокупки, а напротив – имат за вас няколко предложения в края на годината, които са подходящи точно за зимните месеци!


Drag Tundra TE 2017

 

Няма по-подходящ сезон за този велосипед от зимата. Не че само тогава може да го карате, но тогава може да го карате на места и в условия, в които стандартните байкове биха били безпомощни, безполезни или най-малкото по-трудно караеми. Говоря най-вече за склонове с дълбок сняг, скиорски пътеки, които все още не са напълно утъпкани, изкачвания по утъпкан, но не съвсем твърд сняг или пък утъпкани пътища с коловози… Drag бяха първият български производител, който дръзна да навлезе в сегмента на фетбайковете. Ако желаете, можете да си припомните подробните впечатления на МТБ-БГ от първия вариант на Tundra. Велосипедът, който сега ще ви представим обаче, има едно съществено предимство, и това е амортисьорната вилка Rock Shox Bluto.

Заради нея има промени и в рамката, най-вече конусовидната челна тръба. Иначе рамката се предлага в три размера – 16, 18 и 20 инча – и е простичка и добре направена, без претенции за много висок клас, тъй като вилката вдига достатъчно цената на велосипеда.

Задвижването е предимно с компоненти Shimano Deore, 2х10 предавки. Изключение са курбелите, заради специфичната дължина на оста. Спирачките също са Shimano – BR-M395. Периферните компоненти са Cox, както и при останалите велосипеди на Drag.

Колелата, на които са монтирани огромните гуми с широчина 4.7 инча, са наплетени ръчно от механиците на Drag, и използват подходящи като размер главини и капли.

И тай като такива екстравагантни продукти винаги поляризират мненията, напомняме, че Tundra не е велосипед за всичко и за всеки, но е факт, че позволява (особено през зимния сезон) някои забавления, които са по-труднодостъпни с обикновен маунтин байк.

2990.00 лв. от DragZone.bg


Ръкавици Endura Deluge II

Зимните ръкавици без съмнение са един от най-важните елементи в екипировката за студено време. Това е така, защото е добре известно, че крайниците, в това число и ръцете, са по-чувствителни към ниските температури. Така че, за да е възможно изобщо да излезете с велосипеда си в зимен ден и да се чувствате комфортно, първо трябва да се погрижите за топлината на ръцете си.

Endura имат повече от един модел ръкавици за тази цел, а Deluge II вдъхват доверие с термоизолацията Thinsulate отвътре  и защитното покритие отвън и мембраната, която не пропуска вода и вятър. 

От долната страна има меки подложки с гел за допълнителен комфорт, а силиконовите апликации на дланта и пръстите подобряват контакта с кормилото и спирачните лостчета дори при наличието на вода, кал или сняг. Върховете на пръстите са съвместими и със сензорни екрани, така че да не се налага всеки път да сваляте ръкавиците, за да отговорите на обаждане по телефона. От горната страна има и хавлиена ивица, за да можете да избърсвате от време на време премръзналия си нос.

Маншетите са дълги и обгръщат изцяло китката, като можете да ги пристегнете плътно около нея или около ръкава на якето чрез регулируемите велкро лепенки.

Deluge II се предлагат в четири размера и в два цвята, единият от които е доста ярък, което може да е полезно и в тъмните части на денонощието.

99.00 лв. от DragZone.bg


Гамаши Endura MT500 II

И понеже не е достатъчно да защитите само ръцете си, добре е да помислите и за краката. Някои хора залагат на водонепропускливи обувки зимни и това е добър вариант, само че обикновено излиза скъпо, така че трябва да карате доста често в зимни условия, за да се оправдае подобна инвестиция. По-достъпният (и в някои отношения по-гъвкав) подход е да нахлузите топли чорапи (което така или иначе правим в студените дни), да обуете някой от стандартните си обувки и да ги защитите отвън с гамашите на Endura.

Моделът MT500 II е предназначен изцяло за планинско колоездене – отворите под стъпалото са само за МТБ педали с автомати, освен това в предната част има допълнителен гумиран слой, който осигурява допълнителна защита и е дълбоко набразден от долната страна, за да осигурява сцепление при ходене по кални пътеки.

Гамашите са изработени от неопренов плат с 10% найлон и се закопчават с цип от горната страна, като двата края под него се припокриват за по-добра изолация от водата. Кройката е такава, че да обгръщат плътно обувките и глезените, но при отваряне на ципа да се обуват и събуват лесно. Светлоотразителните елементи са добавени с оглед на нощната видимост, а „подметките“ са от арамидни влакна, за да са максимално устойчиви на протриване и скъсване.

69.90 лв. от DragZone.bg


Комплект фар и стоп Blackburn Local 50 + Local 10 Combo

Неведнъж е ставало дума, че в периода 22 септември – 22 март наличието на преден и заден фар в раницата или направо монтирани на велосипеда е кажи-речи задължително за всеки редовен карач,  тъй като някои от най-хубавите и запомнящи се карания са тези, които продължават чак до залез слънце. За градските колоездачи пък е напълно излишно да обясняваме какво налага ползването на светлини в тези месеци.

Този комплект от светлини Blackburn не е предназначен за сериозни нощни карания по пресечен терен, но пък е достатъчно компактен, лек и удобен, за да намери място в раницата ви за прибиранията по тъмно или за придвижването по улиците.

Преден фар Blackburn Local 50

Два ярки LED диода осигуряват светлинен поток 50 лумена, което е напълно достатъчно, за да ви виждат другите участници в движението, при това без да ги заслепявате излишно. В случай на замръкване в планината фарът би ви позволил дори бавно придвижване по пресечен терен, които винаги е за предпочитане пред ходене пеша. Прозрачните силиконови панели отстрани осигуряват възможност да ви забележат от тези посоки.

Трите режима на светене дават на колоездача контрол върху силата на фара и издръжливостта на батерията. Силният режим, както стана дума, е 50 лумена и в него Local 50 може да работи около 26 часа. Ако намалите светлинния поток наполовина (слаб режим, 25 лумена), батерията ще издържи двойно повече – около 50 часа. Ако пък изберете мигащия режим Blackburn Strobe, можете да разчитате на 120 часа живот на батерията.

Гъвкавата силиконова скоба позволява монтаж на фара върху всякакъв диаметър тръби и това става бързо и лесно, без инструменти. Така се осъществява и подмяната на батериите – 3 бр. АА. Пластмасовото тяло на фара е устойчиво на удари.

Заден стоп Blackburn Local 10

И това фарче с черва светлина се прикрепва чрез универсална силиконова скоба за монтаж към всякакви размери тръби.

Силата му е 10 лумена, налични в два режима на светене – постоянен и мигащ. Издръжливостта на батерията е съответно 70 или 140 часа, като отново става дума за сменяеми батерии тип АА.

49.90 лв. от DragZone.bg


Машинка за почистване на верига + обезмаслител Weldtite Dirtwash

А когато след хубавото зимно каране с кал, сняг, сол и химикали по пътищата се приберете вкъщи, освен топъл душ за вас и пералня за дрехите, задължително трябва да предвидите и обгрижване на велосипеда, за да може и при следващото излизане той да е готов за такива подвизи. В тази връзка почистващото устройство за верига на Weldtite може да ви е от полза, а обезмаслителят Dirtwash ще направи веригата ви като нова.

Машинката има няколко четки, които са с четиристранно действие. Тя е подходяща за всички велосипедни и мотоциклетни вериги с максимална дължина на щифтовете 8 мм. Прозрачният корпус позволява да следите какво се случва вътре и е устойчив на химикали.

Ако ви е интересно как почиства машинката, можете да видите действието ѝ в следния видеоклип:

38.90 лв. от DragZone.bg

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>