Bell Super 3R Mips 2018 в DragZone

 

Няма да сгрешим, ако кажем, че моделът Super на Bell, един от лидерите в производството на каски с десетилетия опит зад гърба си, е сред продуктите, които през последните години промениха из основи концепцията за велосипедната каска (поне що се отнася до карането в планината) – дотолкова, че сега се питаме как така никой не се е сетил по-рано. Казано най-просто, този шлем с демонтиращ се подбрадник съчетава двата основни типа каски в един и същи продукт. Ако трябва да катерите, бързо и без инструменти сваляте подбрадника и го закачате към раницата (или дори го прибирате в нея), за да може да откриете по-голяма част от лицето си и да намалите теглото. За обдухването на главата се грижат 23 отвора в горната част на каската и четири процепа над веждите. Подбрадникът също има шест отвора, така че дори с него да не се чувствате като в казан. Той обаче влиза в употреба, когато се зададе дълго и трудно спускане – тогава Super 3R може да ви предпази от значително по-голям брой рискове в сравнение с обикновена каска тип половинка. За това помага и допълнителната защитна система MIPS, която абсорбира част от енергията при усукващи натоварвания, каквито често се получават при падане и удар в главата.

Както показва името на модела, в момента на пазара вече е третото поколение. То бе представено за 2017 г. и запазва съществените характеристики и екстри на добре познатия модел Super 2R, но с някои дребни наглед, но важни подобрения. Едно от тях засяга системата за регулиране, която тук се нарича Float Fit™. Тя позволява фин реглаж с микростепени и това, наред с леката промяна във вътрешната и външната форма на каската, има за цел да подобри прилягането към повече глави, защото при Super 2R имаше оплаквания, че за някои хора не е достатъчно удобна. Друга новост са каишките No-Twist Tri-Glides, които са проектирани така, че да не се усукват.

Другите важни детайли, характерни за модела, са регулируема козирка, съвместима с маска за спускане и интегрирана стойка за екшън камера, която е проектирана така, че при удар да се счупи, за да не предизвика нараняване. Подложките X-Static® с антибактериална защита се грижат за комфортния контакт между кожата и каската.

Теглото на Bell Super 3R е под 800 грама (включително подбрадника) и покрива стандартите CE EN1078 и CPSC Bicycle.

Третото поколение на модела идва и в много разцветки, включително и в три дамски варианта. Някои от най-добре изглеждащите цветове вече са налични в България.

349 лв. от DragZone.bg

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>