Drag Zone | Избрани продукти от Knog

Есенното равноденствие отмина преди повече от месец, което означава, че в момента нощта е по-дълга от деня и това положение ще се задържи поне още няколко месеца. Някои хора са готови по този повод да зарежат велосипеда като средство за придвижване в града или да ограничат дължината на каранията си в планината. Други просто се оборудват с добри фарове и продължават да се радват на удоволствието от карането.


Компанията Knog е създадена в далечната спрямо нас Австралия през 2003 г. от Хюго Дейвидсън и Малкълм МакКени, но за 15 години се е превърнала в глобална марка, представена в повече от 60 държави по света. От 2017 г. в този списък е и България чрез веригата магазини Drag Zone. Философията на Knog е привидно проста – в продуктите си те залагат на уникален дизайн, постигнат чрез работа със страст, смели експерименти и изобретателност, но разчитат на него само за първото впечатление. Зад красивата фасада се крият същинските качества на продуктите им – надеждност, практичност, издръжливост и точно на тях те разчитат, за да спечелят дългосрочно уважението на потребителите.

Основната насоченост на Knog е към градските колоездачи, велотуристите, спортуващите по пътищата, а също и в планината, поне при някои от продуктите. Двете най-важни категории аксесоари, налични в каталога на марката, са светлините и заключващите устройства. В следващите редове можете да видите някои от тях, предлагани в Drag Zone.

Преден фар Knog Blinder Arc 640

 

Това е един от най-силните фарове на Knog, което го прави подходящ за всеки, който има нужда от добро осветяване на пътя или пътеката – в планината, на шосето или в някои по-затънтени и неосветени градски улички.  Blinder Arc 640 е със солиден, но и изискан външен вид, и може да бъде прикрепен както към кормилото чрез силиконова скоба (има два вида – за тънки и за дебели кормила), така и към каската чрез добавената в комплекта стойка. Това, както и пълната водоустойчивост, го правят напълно подходящ и за каране в планината.

Без съмнение най-важната характеристика на Blinder Arc 640 е силата на светене. Числото в името му показва лумените, с които се характеризира светлинния поток, генериран от последно поколение Cree LED светодиод. Както знаем обаче, важно е не само колко силно свети един фар, а и дали го прави в правилната посока. Затова рефлекторът на Blinder Arc 640 оформя елипсовиден светлинен лъч (сплеснат хоризонтално) с 16° вертикално поле и 24° хоризонтално. По този начин светлината е фокусирана достатъчно далече, за да осветява предметите на голямо разстояние, но покрива и значителна част от периферното зрително поле, без обаче да е безцелно разпръсната. Ако говорим за безопасност, този фар позволява на другите да ви видят от поне 1 км.

Литиево-йонната батерия на Blinder Arc 640 е вградена в корпуса и се зарежда лесно чрез USB кабел. Както споменахме, фарът е 100% защитен от вода, включително и буксата за батерията. Въпреки мощността си, продуктът е доста компактен – 32 x 32 x 100.5 мм, а теглото му е само 150 грама.

Издръжливостта зависи от избрания режим, като разполагате с четири възможни –  мощен режим – 1.7 часа, нормален режим – 3.3 часа, икономичен режим – 7.3 часа, мигащ режим – 15 часа. Във всички случаи обаче можете да разчитате на постоянство в силата на светене в рамките на избрания режим за съответния период от време. В продукта е заложена и надеждна терморегулация с цел постигане на оптимална работа.

Blinder Arc 640 се предлага в два цвята – черен и сребрист.

199.00 лв. от DragZone.bg


Преден фар Knog Blinder Arc 220

„По-малкият брат“ Blinder Arc 220 е предназначен основно за ползване в града, но с 220 лумена е достатъчно силен, за да разчитате на него и в планината, ако се случи да изпратите залеза, преди да сте завършили карането. С други думи, той трудно може да бъде основен фар на приключенски настроените планински колоездачи, но със сигурност може да бъде резервна/спомагателна светлина, която да стои в раницата и да ви спаси от мрака при някое непредвидено закъснение.

Blinder Arc 220 е доста компактен (32 x 32 x 70.8 мм) и лек (100 грама) – може да се побере във всяка раница и дори в джоба на якето или панталона. Светлинният поток 220 лумена е достатъчен, за да ви виждат отдалеч в града или на пътя и да виждате напълно адекватно в гората, поне при движение със средна скорост. Светлинният лъч е елипсовиден, 24° по хоризонтал и 16° по вертикал, което осигурява ясен фокус напред но и добра осветеност в периферните зони на видимост.

Knog са се погрижили фарът да осигурява постоянна яркост в рамките на посочената в спецификациите продължителност на светене, а именно: 1.3 часа – мощен режим, 2.4 часа – нормален режим, 5 часа – икономичен режим, 11 часа – мигащ режим. Заложено е и интелигентно терморегулиране, за да се постигне оптимална работа на светодиода. За охлаждането на корпуса има и радиатор в предната част на осветителното тяло. Можете да го карате във всякакво време, защото е 100% водонепропусклив.

Батерията е поместена в тялото на фара и се зарежда през USB порт.

Поставката за кормилото се монтира лесно, без да са необходими инструменти или специални умения.

119.00 лв. от DragZone.bg


Заден фар Knog Blinder Mob V Mr Chips

Името на този продукт може да изглежда малко странно, но Mr Chips идва от технологията Chips On Board (COB) LED, която е  използвана при него за постигане на максимална яркост. Това малко и симпатично фарче с размери 26 x 76 x 62 мм и тегло 39 грама генерира светлинен поток 44 лумена, който ви прави видими в тъмното от разстояние минимум 1.2 км, а светлинният лъч с видимост 120° гарантира, че ще ви забелязват и отстрани, а не само отзад.

Mr Chips се захранва от литиево-полимерна батерия, която е вградена в него и се зарежда през USB порт. В зависимост от това кой режим на светене ще изберете (постоянен силен, постоянен икономичен, строб, мигащ, икономичен мигащ), фарът може да издържи от 2 до 53 часа.

За да не зависите от условията за каране, Mr Chips e 100% водоустойчив, а за да можете да го монтирате навсякъде по велосипеда си, в комплекта са включени три силиконови скоби за монтаж, които позволяват да го прикрепите към всеки кол за седалка, включително и елипсовиден.

79.00 лв. от DragZone.bg


Заден фар Knog Blinder Mini Dot

Ако сте още по-минималистично настроени, Blinder Mini Dot е аксесоар, който не само може да се побере и в най-малкия джоб, но дори трябва да внимавате да не го изгубите, защото с размери 31 x 31 x 14 мм това не изглежда много трудно. Въпреки компактния корпус и изключително ниското тегло – само 18 грама, това фарче е снабдено с акумулаторна литиево-полимерна батерия, която гарантира не само продължително светене (от 2.2 до 11 часа в зависимост от режима), но и лесно презареждане. (В тази връзка ще изтъкнем, че много от другите мини-стопчета на пазара използват батерии тип копче и те имат навика да свършват точно в момент, когато нямате такава под ръка, пък и не са най-евтините, докато при Mini Dot е достатъчно просто да го включите към компютъра за няколко часа.)

Blinder Mini Dot генерира светлинен поток 11 лумена, насочен в лъч право назад с ъгъл на видимост 20°. Тези характеристики може и да не звучат впечатляващо, но всъщност фарът позволява да ви виждат от разстояние 800 м, което е напълно достатъчно в градски условия, че дори и в извънградски, ако сте попаднали инцидентно на пътя през нощта. В този смисъл той е подходящ както за градски колоездачи, които търсят компактна и не много мощна задна светлина, така и за маунтин байкъри или шосейни колоездачи, които искат да имат малко и леко, но надеждно стопче за всеки случай, ако нощта ги завари на някой път.

Blinder Mini Dot има пет режима на светене – постоянен силен, постоянен икономичен, строб, мигащ, икономичен мигащ.

Закрепва се за кола на седалката чрез една от трите силиконови скоби в комплекта, които са съвместими с всички размери колове, включително и т.нар. аеродинамични.

54.90 лв. от DragZone.bg


Преден фар Knog Blinder Mini Chippy

Също толкова компактен е и предният фар Blinder Mini Chippy, но зад външното сходство се крият някои съществени различия.

На първо място, както подсказва и името, това фарче използва технологията Chips On Board (COB) LED, благодарение на което постига светлинен поток 20 лумена и поле на светлинния лъч 120°. Трудно е да се каже, че с подобен фар ще можете да си осветявате пътя, но със сигурност е полезен, ако искате просто да ви виждат, включително и отстрани.

Както и Blinder Mini Dot, Mini Chippy е с акумулаторна литиево-полимерна батерия, зарежда се през USB, напълно водоустойчив е и съвсем малък – 31 x 31 x 14 мм, 18 грама. Режимите, с които разполага, също са идентични – постоянен силен, постоянен икономичен, строб, мигащ, икономичен мигащ.

Комплектът включва две силиконови скоби за монтаж на кормила с различен диаметър, но можете да го закрепите и като заден фар към кола на седалката.

54.90 лв. от DragZone.bg


Катинар-скоба Knog Bouncer U-lock

Заключващите скоби от типа U-Lock се смятат за едни от най-надеждните, а  Bouncer U-lock на Knog добавя към тази основна характеристика още няколко важни детайла.

Няма как да не започнем с дизайна – продуктът веднага хваща погледа с приятния си вид и е чудесен аксесоар за градския ви велосипед, който с него ще е напълно защитен от надраскване на рамката, а и самата скоба е защитена от външните въздействия на вода и мръсотия. 

Макар да изглежда „пластмасов“ обаче, този катинар е изключително здрав и масивен, изработен от стоманен профил с дебелина 13 мм, закален до постигането на отличен баланс между твърдост (за да не може да бъде срязан) и здравина (устойчивост срещу огъване/счупване). Заключващият механизъм е с двойна защита, а ключалката е с 5000 възможни комбинации за ключове, което намалява вероятността за разбиването ѝ. Заради всичко това Bouncer U-lock е награден с бронзов медал от сертифициращата организация Sold Secure.

Въпреки отличните си защитни свойства, Bouncer U-lock не е много тежък (850 грама) и е достатъчно компактен (185 x 125 x 35 мм), за да се побере в раница, градска (а в много случаи дори и в дамска) чанта. Впрочем малките му размери дори повишават нивото на сигурност, защото между скобата, рамката на велосипеда и елементът, за който е завързан (най-често тънък стълб или друг вид тръба) не остава почти никакво място. Освен това кандидат-крадецът не може да достигне лесно до сърцевината на скобата (стоманения профил), защото отвън е дебелата силиконова облицовка.

В България се предлага в два цвята – тюркоазен или черен.

79.90 лв. от DragZone.bg


Катинар с шифър Knog Twisted Combo

Ако пък предпочитате заключващо устройство с по-дълъг кабел, Twisted Combo има закалено стоманено въже с дължина 1.3 мм и покритие, което предпазва рамката от надраскване. Освен че е изключително трудно за срязване, въжето се свързва в двата края чрез сигурен заключващ механизъм с шифър с 4 цифри. Това ви дава 10 000 уникални комбинации, между които да изберете своя код, като можете и във всеки момент да го променяте.

Въжето се навива на спирала с диаметър 100 см, което осигурява компактен вид на продукта, а теглото му е само 360 грама.

За да е в тон с велосипеда ви, можете да избере един от четирите цвята, в които се предлага тази заключалка.

54.90 лв. от DragZone.bg

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>