Няколко нови продукта от Giant за 2018 г.

Giant са известни най-вече със своите велосипеди (които са доста популярни и в България, макар да не се предлагат директно на нашия пазар), но освен тях, най-големият велопроизводител в света предлага и други продукти, сред които също има какво да се види. За последно хвърлихме поглед към тази марка по повод на технологията за е-байкове SyncDrive Pro, както и на обновения ХС велосипед Anthem 29. Сега ще разгледаме набързо още няколко техни продукта.


Обувки Line

Тези нови обувки са проектирани за каране във всякакви условия и дори за удобно ходене. Предназначени са за АМ/ендуро карачите и затова акцентират едновременно и върху ефективността при педалиране, и върху комфорта и защитата за краката. Използват няколко от технологиите на Giant в „обувната“ област:
– ExoBeam – подметка със специална вложка в средната част, която увеличава коравината в контактната зонас педалите, където е най-необходима.
– ExoFlex – в отделни зони на подметката, най-вече при пръстите, е заложена гъвкавост, която да осигури повече удобство и естествено движение на крака.
– ExoWrap – конструкция на горната част, при която се осигурява 360-градусово обгръщане на крака с поддръжка около свода на ходилото, с което също се увеличава ефективността при педалиране.
– QuickFit – отново засяга горната част на обувката и включва висококачествена изкуствена кожа, която е лека, дишаща и отблъскваща водата и бързосъхнеща. Притягането е с един щрамер и два велкро-ремъка с насрещно закопчаване, за да се разпределя натиска равномерно върху горната част на ходилото.
– TransTextura Plus – антибактериално третиране на стелките, които са от EVA пяна за максимален комфорт и абсорбиране на вибрациите.
– Грайферите на подметката са агресивни и подпомагат ходенето по всякакви пресечени терени, а каналите за монтаж на скобите са удължени, така че да позволят реглаж в по-голяма степен.

Реклама

Обувки Shuttle DH

Макар и разработен за спускане и максимална защита, този нов модел вероятно ще се хареса и на много АМ/ендуро карачи, които търсят здрави, стабилни и удобни обувки за автомати.

Shuttle DH са средно високи обувки с по-висока част от вътрешната страна на глезените, за да защитят кокалчетата от съприкосновения. Закопчаването е с връзки плюс велкро-ремък, който фиксира свободните им краища и допълнително подсигурява обувката срещу разхлабване. Горната част е от изкуствена кожа, която е здрава и хидрофобна, т.е. не попива водата и съхне бързо. По този начин, макар да не са водонепропускливи, при дъжд Shuttle DH няма да подгизнат като попивателни гъби. На ключови места са разположени и множество малки отвори за по-добра проверивост в топлите дни.

Подметката е подчинена на постигането на две основни качества – от една страна, коравина и ефективност при педалиране чрез технологията ExoBeam; от друга страна, комфорт и податливост в определени зони, например при пръстите, за да позволят на крака да запази естественото усещане при ходене, а и при каране. Макар че са за педали с автомати, Shuttle DH предлагат достатъчно сцепление с терена, в случай че ви се наложи да ходите с тях. И все пак, акцентът е върху педалирането и стабилността на крака при спускане – за целта каналите за монтиране на скобите са по-дълги от обичайното, за да осигурят с 1 см повече възможност за реглаж.

Стелките от EVA пяна са меки, комфортни и с антибактериално третиране.

Neos Track

NeosTrack е първият GPS велокомпютър на Giant, който предлага едновременно функции за навигация и за тренировки. Той е съвместим с всички тренировъчни аксесоари от типа на измерватели на мощността, сензори за каданс, скорост или пулс, както и с т.нар. умни тренажори. С други думи, Neos Track предлага професионално ниво на оборудването, независимо дали искате да го ползвате за състезателни или любителски цели.

Ето и някои от основните характеристики на уреда:
– Високочувствителен GPS приемник за прецизно позициониране.
– Свързаност с други устройства чрез ANT+, Bluetooth 4.0 и WLAN.
– Връзка с Di2 системите на Shimano с възможност за показване на предавките и нивото на батерията на екрана; превключването на менютата на велокомпютъра също може да се осъществява с бутоните на командата Di2.
– Предварително заредени тренировъчни програми.
– Възможност за следване на GPS следа, записана от предишно каране, или заредена от външен източник.

https://www.giant-bicycles.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>