Тройка над Панчарево

Не, не си мислете това, което си мислите! Заглавието е наше (на редакцията) и няма нищо общо с това, което вероятно все още си мислите, макар че ви казахме да не си го мислите. 🙂

Оригиналното заглавие на видеото, чиито автор е Katana, е просто „Планинско колоездене над Панчарево“. Спускането, което е заснето обаче, включва общо три различни пътеки, някои от които сме описвали още в ранните години на МТБ-БГ. Затова решихме да му сложим такова заглавие, а пътеките са следните:
1. Започва се по пътеката от маршрута „Панчарево 2“.
2. На едно място, което ако не знаете, трудно ще улучите (затова се опитайте да го запомните от видеото) се отклонявате по скрита и по-стръмна пътека в гората – това е т.нар. UHA-трасе, направено преди доста години от една банда младежи, които се зовяха UHA_team.
3. Карането завършва по пътеката от маршрута „Зиг-заг“ (моля, забележете, че това е първият изобщо маршрут, който сме публикували в МТБ-БГ!), която е и една от най-популярните пътеки в района на Панчарево.

Авторът на клипа е избрал да стигне догоре чрез бутане по пътеката от стената на язовира, но далеч по-лесен и приятен начин е да заобиколите през Германския манастир и нагоре до поделението и малко над него, където започва пътеката. Актуална GPS следа за този обход можете да намерите в маршрута „Герман – Германски манастир – Ловната хижа“, като в т.07 (12.2 км) започва пътеката от клипа.

Реклама


Ако желаете да изпратите видеоклип за тази рубрика, тук е описано къде и как можете да го направите: http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/trails-video/4774-trails-video-intro.


Етикети: ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>