Пресиян Нанев | Сливен DH

Публикуваните наскоро видеоклипове от Хайдушката пътека над Сливен (номер едно от Мартин Колев и номер две от Jacket) се харесаха на доста хора и породиха различни коментари. Любителите на спънати и технични терени потвърдиха това, което се вижда във видеото – много камънак, стръмни наклони, „лабав“ терен и теснотия. Няколко човека от DH контингента пък „анатемосаха“ пътеката едва ли не като негодна за каране. Всички тези реакции са напълно естествени, тъй като едните и другите практикуват съвсем различни видове каране, с различни велосипеди и т.н. Няма драма…

Но пък има доразвитие по темата Сливен, а именно – че между Карандила и града има и други пътеки за каране, даже нещо като трасе за спускане. Казвам „нещо като“, защото без да съм го виждал на живо, ми е трудно да преценя дали става дума за естествена пътека, пипната малко тук-там, или за по-сериозна намеса на човещка ръка. Във всички случаи един от главните (ако не и единствен) правещи и каращи по него е Пресиян Нанев (Персията), който именно ни изпрати два видеоклипа, показващи пътеката отгоре до долу.

Реклама

Повече светлина върху всичко това хвърля и една статия в Bikeporn от пролетта с подробен текст и страхотни снимки на Георги Даскалов.


Ако желаете да изпратите видеоклип за тази рубрика, тук е описано къде и как можете да го направите: http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/trails-video/4774-trails-video-intro.